Buna ziua,
As dori sa stiu daca se poate renunta la contractul de inchiriere (semnat), inainte de 30 zile. Am inteles ca este lege (hotarare de guvern..) care in termen de 30 de zile de la semnarea unui contract , indiferent de natura acestuia se poate renunta. Mai exact, este vorba de un contract de inchiriere a unui spatiu comercial (cu toate clauzele aferente) pe care il am incheiat de 2ani, pe o perioada de 5 ani. Zilele trecute ,proprietarul spatiului vine cu un alt contract sa-l semnam ( pe care l-am semnat pe baza de incredere) deoarece si-a schimbat firma. Dupa citirea mai atenta a contractului am constatat ca nu ma avantajeaza acest contract (firma este cu sediul in afara tarii si implica alte.....)as dori sa renunt . Se poate renunta fara sa ma afecteze clauzele contractuale , adica despagubiri ...etc?
E bine sa verificati exact clauzele contractuale; desigur, era bine sa cititi si varianta II, nu sa o semnati asa, pe incredere!
Intrucat nu stim exact ce contine acel contract ( eventual, clauze abuzive, clauze ce incalca dispozitiile imperative ale legii in materie de inchiriere, etc.) , nu se poate sa va dam un sfat pertinent, care sa va si ajute in demersurile dvs.
Ideal e sa dati contractul la studiu juristului dvs, pentru ca acesta sa il analizeze in amanunt si sa gaseasca varianta cea mai convenabila pentru dvs.
Fara a cunoaste clauzele contractuale, datele de cand intra in vigoare acel ccontract semnat pe incredere, nu puteti obtine un raspuns concret. Nu se poate raspunde pe incredere.
Am inteles. Contractul este incheiat pe data de 15.09.2012.Conditiile contractuale de reziliere:a)prin acordul partilor-b)declarare faliment-c)sanctiune a incalcarii contr.-d)incetarea ctr.prin notificare scrisa cu 3 luni inainte-e)pt.nerespectare pct.d se va plati despagubire 3 chirii-
Acestea sunt conditiile pt. reziliere.Dar eu stiu ca de curand s-a aprobat o lege prin care iti da dreptul de a renunta la contract in termen de 30 zile de la semnare.Te poti razgandi pe motiv ca nu ai inteles anumiti termeni contractuali.(se aplica la contractele cu operatorii de telefonie)dar si la alte contracte din ce am inteles.Rugamintea mea era sa-mi spuneti ce articol din lege este.Legea s-a aprobat prin vara.Am citit tot pe forum.
Va multumesc
Contract zapp
kozmyn
buna ziua am si eu o intrebare :Am facut un abonament zapp pentru telefonie si internet pe 2ani,dupa cei 2 ani m-au sunat si mi-au oferit un abonament la ... (vezi toată discuția)