avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare ajutoare si plati compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare ajutoare si plati compensatorii

M-ar interesa daca beneficiez de acordarea drepuirilor cuvenite odata cu trecerea mea direct in retragere in baza Ordinului ministrului apararii nationale nr. M.P.643 din 23.12.2011, prevazute la articolul 20, aliniatul 2 din anexa nr.7 a Legii 284/2010 privind salarizare unitara a pesonalului care stipuleaza: ,, personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul
administraţiei penitenciare, trecuţi în rezervă sau direct în retragere, respectiv ale căror
raporturi de serviciu au încetat, cu drept la pensie de serviciu, înainte de împlinirea limitei de
vârstă de pensionare prevăzute de lege, mai beneficiază, pentru fiecare an întreg rămas până
la limita de vârstă de pensionare sau, în situaţia în care pot desfăşura activitate peste această
limită, până la limitele de vârstă în grad la care pot fi menţinute în activitate categoriile
respective de personal, de un ajutor egal cu două solde ale funcţiei de bază, respectiv cu două
salarii ale funcţiei de bază.” tinand cont de urmatoarele cosiderente:
- in continutul Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice la articolul 51 nu se mai prevede sintagma: ,, pensie de serviciu” asa cum aparea in prevederile articolului 10 din Legea 164/2001 privind pensile militare de stat, lege abrogate odata cu intrarea in vigoare a legii mai sus mentionate;
- tinand cont ca acum pensile sunt impartite in 5 categorii, in baza articolului 51 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care stipuleaza: ,, În sistemul public de pensii se acordă următoarele categorii de pensii:
- pensia pentru limită de vârstă;
- pensia anticipată;
- pensia anticipată parţială;
- pensia de invaliditate;
- pensia de urmaş.”,
consider ca beneficiez de prevederile articolului 20, aliniatul 2 din anexa nr.7 a Legii 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului.

Totodata fac precizarea ca am fost trecut direct in retragere fiind clasat inapt pentru serviciul militar cu scoatere din evidenta in baza deciziei medicale nr. A 912/1 din 06.12.2011 a Comisiei de expertiza medico-militara depe langa spitalul militar de urgenta ,, Dr. Aristide Serfioti” Galati iar data schimbarii pozitiei mele de activitate este data la care am fost trecut in retragere conform ordinului de trecere in retragere respectiv Ordinul ministrului apararii nationale nr. M.P. 643 din 23.12.2011.
Acest lucru imi confera dreptul de a uzita de prevederile articolului 13 aliniatul 2 din Legea 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a pesonalului platit din fonduri publice care stipuleaza:,, Art. 13
(1) In anul 2011, dispozitiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, dupa caz, indemnizatiilor la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva nu se aplica.
(2) In anul 2011, prevederile alin. (1) nu se aplica in situatia imposibilitatii mentinerii in activitate a persoanelor clasate inapt pentru serviciul militar ori incadrate in grad de invaliditate sau decedate”, prin care am dreptul la primirea tuturor ajutoarelor si platilor compensatorii prevazute de lege.
Cu convingerea ca imi veti rezolva problema va multumesc .

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:06, 8 Octombrie 2012
Art. 9 din Legea nr.283/2011: In anul 2012 nu se acorda ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva.
Dumneavoastra ati facut referire la,, Art. 9 din Legea nr.283/2011: In anul 2012 nu se acorda ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva." dar eu am iesit la pensie in anul 2011, deci beneficiez sau nu de aceste drepturi?

Nici in 2011 nu se acordau astfel de ajuroare .. textul de lege l-ati invocat chiar dvs ...
Art. 13
(1) In anul 2011, dispozitiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, dupa caz, indemnizatiilor la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva nu se aplica.
(2) In anul 2011, prevederile alin. (1) nu se aplica in situatia imposibilitatii mentinerii in activitate a persoanelor clasate inapt pentru serviciul militar ori incadrate in grad de invaliditate sau decedate”, prin care am dreptul la primirea tuturor ajutoarelor si platilor compensatorii prevazute de lege.
AM FACUT REFERIRE LA ARTICOLUL 13 ALIN 2. CARE SCRIE FOARTE CLAR CA ALIN .1 NU SE APLICA IN CAZUL MEU. Deci repet: beneficiez sau nu de acele plati compensatorii?
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2012
k27vlad, utilizator
In speta, beneficiati de acel ajutor ...

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii in cazul pensionarii pe caz de boala? (politisti) dobromir elena dobromir elena Legea nr. 285 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice ART. 13 (1) În anul 2011, dispoziţiile ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii sorinaga sorinaga Cum se stabileste cuantumul salariilor compensatorii in cazul pensionarii pe caz de boala a politistilor? (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii la pensionare pe caz de boala Florin36 Florin36 Buna seara..M-am pensionat de curand pe caz de boala,grad de invaliditate 3.Am fost functionar public cu statut special in cadrul Administratiei Nationale a ... (vezi toată discuția)