avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna seara,daca am efectuat 3luni perioada de proba intr-o societate,pot beneficia de concediu de odihna?daca da,zilele pot fi platite?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 8 Octombrie 2012
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Asadar, pentru cele 3 luni de zile lucrate aveti dreptul la concediu de odihna. Neefectuarea acestuia va da dreptul la compensarea în bani în cazul încetării contractului individual de muncă, conform prevederilor art.146 alin.4 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna in cazul demisiei vicar vicar Buna ziua, daca imi dau demisia de la actualul loc de munca si ma angajez in alt loc,cum se intampla cu CO,mai pot lua anul acesta? (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna ditrih ditrih cum se calculeaza concediul de odihna cand se termina contractul pe perioada determinata si incepe cel pe durata nedeterminata? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna SIIA SIIA este legal sa fie diminuat concediul de odihna proportional cu zilele de concediu medical avute intr-un an? (vezi toată discuția)