avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... FALIMENt
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

FALIMENt

ce se intampla cu datoriile debitorului intrat in reorganizare, aparute dupa data intrarii firmei in reorganizare?creditorul isi poate inscrie creanta in tabloul creditorilor, in cazul in care este un furnizor de utilitati?
Cel mai recent răspuns: sofia1975 , utilizator 13:41, 11 Octombrie 2012
17. prin tabel definitiv de creanţe se înţelege tabelul care cuprinde toate creanţele asupra averii debitorului la data deschiderii procedurii, acceptate în tabelul preliminar şi împotriva cărora nu s-au formulat contestaţii în conformitate cu prevederile art. 73, precum şi creanţele admise în urma soluţionării contestaţiilor. În acest tabel se arată suma solicitată, suma admisă şi rangul de prioritate a creanţei;
18. tabelul suplimentar cuprinde toate creanţele născute după data deschiderii procedurii generale şi până la data începerii procedurii falimentului, acceptate de către lichidator în urma verificării acestora. În tabel vor fi menţionate atât suma solicitată de către creditor, cât şi suma acceptată şi rangul de preferinţă;
19. tabelul definitiv consolidat va cuprinde totalitatea creanţelor ce figurează ca admise în tabelul definitiv de creanţe şi cele din tabelul suplimentar necontestate, precum şi cele rezultate în urma soluţionării contestaţiilor la tabelul suplimentar. În situaţia în care s-a dispus intrarea în faliment după confirmarea unui plan de reorganizare, urmează a se întocmi o variantă actualizată a tabelului definitiv consolidat, în concordanţă cu programul de plată a creanţelor, cuprins în planul de reorganizare, şi cu deducerea sumelor achitate pe parcursul desfăşurării acestuia;

Da, si furnizorii de utilitati au dreptul sa se inscrie la masa credala.
am un caz si as vrea ca cei care cunosc aceste proceduri sa ma ajute cu sfaturi.O societate a intrat in faliment,insolventa conform L 85/ 2006.Sediul social al societatii era intr-un oras,de unde casa de insolventa a si cerut daca are datorii sau nu....insa ,activitatea comerciala,cladire ridicata,concesiune teren avea in alta unitate administrativa.Si evident ca acestia din urma nu au fost notificati sa se inscrie la masa credala.Acum ce se poate face?Se poate trage la raspundere Casa de insolventa pt ca..presupun ca in actele contabile ar fi trebuit sa se vada ca exista o cladire ,ca exista un contr de concesiune si ca totusi primaria de la sediul social a comunicat ca nu are societatea respectiva datorii...???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale firma insolventa iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, a doua zi dupa declararea oficiala a insolventei si-a mutat o mare parte din salariati pe alta ... (vezi toată discuția)
Întinderea pretențiilor salariale, legale, în perioada de insolvență/faliment a angajatorului debitor viktorV viktorV Dreptul de a obține întreaga creanță salarială, - a angajatului concediat abuziv și neplătit de angajator, în perioada de insolvență a angajatorului, ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)