avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dreptul la casa bunicilor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dreptul la casa bunicilor?

am si eu o mare problema...casa unde m-am nascut si am crescut este pe numele bunicului care este decedat, recent a decedat si bunica dupa care tatal meu m-a alungat pur si simplu din casa...ce drepturi am eu acolo si cum pot face sa imi castig partea mea acolo. multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 10:50, 13 Octombrie 2012
puteti mosteni casa in calitate de succesor al copiilor bunicilor care va sunt tata sau, dupa caz, mama. Daca tatal dvs. este si copilul bunicilor nu aveti calitatea de mostenitor al acestora. Daca mama este fiica lor si nu mai este in viata atunci aveti dreptul la o cota parte din aceasta...
puteti fi putin mai explicit?multumesc.
trebuie sa stiti cine sunt mostenitorii bunicilior care au fost si proprietarii casei...
Cu alte cuvinte, daca tatal dvs. este copilul bunicilor carora le-a aprtinut casa (si mai are si alti frati sau surori), acestia vor mosteni imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A fi sau a nu fi maria.misca2010@yahoo.it maria.misca2010@yahoo.it parintii mei au divortat in 1968. tata sa recasatorit in 1970 din aceasta casatorie a rezultat o fiica sora mea vitrega in 1990 au cumparat un ap cu 3 cam ... (vezi toată discuția)
Atacarea unui testament konstantin3 konstantin3 Buna ziua.Bunica mea a decedat in anul 2005 lasand mostenire prin testament toate bunurile ei nepoatei din partea celui de al2lea frate al tatului ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)