avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire teren extravilan

Buna ziua,
Socrii mei sunt mostenitori ai unei suprafete de teren extravilan impreuna cu alte rude ale bunicilor decedati, pentru care nu s-a facut succesiune. Acum socrii doresc sa faca acte pentru partea lor de teren, sa lase acea parte mostenire copiilor(sotului si fratelui acestuia), pentru a nu exista conflicte pe viitor. Care sunt pasii de urmat pentru a putea face aceasta impartire.Titlul de proprietate este pe numele bunicilor acestora.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 09:42, 9 Octombrie 2012
Trebuie solicitata de la primaria unde au avut ultimul domiciliul ,anexa 24 pentru dezbaterea succesiunii si obtinerea certificatului de mostenitor dupa bunicii socrilor dumneavoastra .Cu titlul de proprietate si actele de stare civila se vor prezenta la un notar sau mai nou la un birou de mediere daca sunt neintelegeri privind partajul si apoi in functie de situatie,in instanta .E foarte important daca exista intelegere privind impartirea masei succesorale pentru ca dupa obtinerea certificatului de mostenitor si efectuarea partajului sa se poata instraina aceasta suprafata de teren extravilan.Mai multe amanunte o sa aflati dupa ce incepeti procedura de la notar sau mediator.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
irina_stirbu2000, utilizator
solicitați serviciile unui notar public, prezentându-i actele proprietății și cele de identitate ale participanților, având de făcut cu prioritate dezbaterea succesorală.Apoi, donație către acei copii.Vi se calculează taxele necesare etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune marius_dutu marius_dutu Buna ziua, am urmatoarea nelamurire, in aprilie 2008 a murit soacra mea , iar in februarie 2011 a murit si socrul meu. Urmasii lor sunt sotia mea si ... (vezi toată discuția)
Partajarea mostenirii imposibila? alfa19 alfa19 Fratele refuza participarea la partajarea succesorala - deoarece nu doreste aceasta partajare. El are casa si teren in aceeasi localitate cu parintii defuncti, ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata cris99 cris99 Buna ziua,. Bunica mea a decedat acum 9 luni, dorim sa deschidem succesiunea, mama mea este unicul copil. Bunicul meu a decedat acum 15 ani si nu am facut ... (vezi toată discuția)