avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul nu permite accesul in apartament pentru a face ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul nu permite accesul in apartament pentru a face o reparatie comuna

Va rog ajutati-ma cu urmatoarea problema:
S-au constatat niste fisuri ale tevilor la coloanele de transport ale agentului termic, care afecta 3 apartamente. A fost instiintat comitetul executiv , s-au gasit oferte si s-a dispus inceperea lucrarii si schimbarea coloanei defecte pana la ultimul etaj ( etajul 4).
Au fost informati vecinii care trebuiau sa permita accesul in apartamente echipei de instalatori pentru a repara defectiunea. S-au cumparat materialele necesare pentru a inlocui toata coloana, numai ca vecinul de la etajul 2, refuza sa permita accesul in apartament, motivand ca a crezul ca este vorba de coloana de apa calda si ca daca este vorba de caldura nu il intereseaza, sa se faca reparatie atunci cand o sa fie probleme si la dansul in apartament.
Ce se poate face in acest caz, pentru a se putea finaliza lucrarea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 05:09, 11 Octombrie 2012
actiune in instanta, ordonanta presidentiala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@liliana_balan,
Aveti la indemana legea 230/2007 si HG 1588/2007 pe care cred ca le-ati lecturat. Totusi va reamintesc, sper sa nu va suparati, ca in acesrtea se prevede ca proprietarul are obligatii, are indatoriri, ca presedintele, comitetul si administratorul trebuie sa faca si sa dreaga..

Conform acestor reglementari, notificati-l pe proprietar sa accepte accesul in apartament a echipei care realizeaza lucrarea.
Dar si mai repede se rezolva daca presedintele poate sa mearga imediat la serviciul din primarie care se ocupa de asociatii de proprietari si sa solicite ajutorul. Asa cum acest serviciu poate aplica amenzi presedintelui si administratorului pentru neindeplinirea atributiunilor, poate aplica amenzi si proprietarului pentru nerespectarea legii.
Acum 2 ani am avut un caz asemanator. Am anuntat ca la data de..., se incepe lucrarea de inlocuire a coloanelor de apa si canalizare de la bucatarii pe o sacra cu 10 etaje. Cu o saptamana inainte adminstratorul a trecut din usa in usa si fiecare proprietar a semnat de "luare la cunostinta" pe un tabel ce avea in cap anuntul si scria clar ca proprietarul are obligatia sa permita accesul echipei...
S-au cumparat materiale.. La data stabilita s-a oprit apa pe acel tronson (10 apartamente). In cateva ore s-a ajuns de la subsol la etajul 3 dar acolo proprietarul nu a permis accesul.
Administratorul si presedintele au incercat sa-l lamureasca, sa-i arate ca a semnat, ca are obligatia... NU si NU! Ca nu vrea el acum, poate altadata... Ca administratorul e mana in mana cu presedintele si comitetul (nu e cazul dumneavoastra, din cate stim).#-o
Apa a ramas oprita 3 zile incercand sa-l convingem si prin forta opiniei celorlalti proprietari care nu aveau apa din cauza lui... S-a afisat un anunt mare sa-l vada toata lumea ...
A 4-a zi presedintele a mers la serviciul asociatii de proprietari din primarie si-a solicitat ajutorul. Dupa explicatii de 5 minute, sefa serviciului a sunat la telefon proprietarul. L-a luat direct cu legea, obligatia si amenda daca nu permite accesul echipei in acel moment, nu maine sau altadata. Echipa era la usa lui in contact telefonic cu presedintele. Omul a deschis usa si s-a rezolvat problema in 30 de minute la el in casa.


Multumesc pentru raspuns.
Am facut acea notificare conform legii 230/2007, insa nu este de inteles cu acest om. Nu vrea sa permita accesul sa se faca reparatia spunand ca o sa se repare cand vrea dansul nu cand vream noi. Dupa cum spuneti si dvs, situatia s-ar simplifica daca presedintele s-ar implica si ar merge sa solicite ajutorul primariei, numai ca presedintele nu vrea sa i-a nicio masura, nici macar nu vrea sa incerce sa-l convinga sa permita accesul, spunand ca nu il vede cand ajunge acasa, desi sunt vecini de palier.
Chiar nu stiu ce pot face in cazul asta pentru a o scoate cu bine la capat. Pot solicita eu ajutorul primariei?
Lucrarea se intarzie, vremea se raceste si nu se va putea da drumul la caldura.
Firma respectiva ma suna si imi spune ca isi vrea banii indiferent daca se va finaliza lucrarea sau nu, pentru ca materialele au fost cumparate pentru intreaga coloana, chiar daca lucrarea s-a oprit la jumatate.
Sigur ca aveti posibilitatea sa solicitati ajutorul primariei, ca administrator cu atestat si angajat al asociatiei. Luati cu dumneavoastra ceva documente: devizul de lucrari, contractul cu firma, decizia comitetului executiv, tabel semnat... orice documente care sa va ajute pe langa explicatiile verbale.
Și Poliția poate constata contrvenții și aplica sancțiuni la Legea 230 așa încât, dacă vă este mai comod, apelați la polițistul de proximitate.

Ați menționat în notificare faptul că nerespectarea prevederilor art. 15 din Legea nr. 230 se sancționează cu amendă de la 500 la 3000 lei? Cu această mențiune nu am dat niciodaată greș B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesul in apartament pentru reparatii coloana comuna Monica_Petculescu Monica_Petculescu Buna ziua, Exista vreun interval de timp legal in care proprietarul unui apartament trebuie somat / notificat de catre asociatie pentru a permite accesul in ... (vezi toată discuția)
Impas asociatie propietari bogdan_re bogdan_re Buna seara, As dori sa va cer cateva sugestii pentru rezolvarea unei probleme cel putin ciudate cu asociatia de propietari. Locuiesc intr-un blo de 8 etaje ... (vezi toată discuția)
Asociatia de propietari bodomuller bodomuller locuiesc intr-un bloc situat in Dr. Taberei din Bucuresti care este constituit in Asociatie de propietari. De cdeva timp nu-mi curge apa calda la bucatarie, am ... (vezi toată discuția)