avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... consecinte neplata credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

consecinte neplata credit

Buna seara,
Incerc sa fiu cat mai explicita si mai succinta.Un prieten a contractat un imprumut girand cu apartamentul parintilor.Din suma obtinuta si-a cumparat un apartament pe care l-a imbunatatit.De la un mom dat nu a mai putut plati ratele si acum parintii sunt in situatia de a-si pierde apartamentul.Daca, in urma vanzarii, banca nu-si acopera suma imprumutata+ dobanzi, se poate indrepta asupra apartamentului detinut de prietenul meu, asupra salariilor, al lui si al sotiei, asupra pensiilor parintilor? Daca da, care ar fi ordinea?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:19, 11 Octombrie 2012
logic da.
intai apartementul ipotecat , apoi apartamentul lui , apoi salariul lui si bunurile , apoi ale sotiei etc
As mai avea o intrebare: daca tatal, care a girat cu propria casa, ar cumpara apartamentul fiului, banca s-ar putea indrepta si impotriva acestuia pentru a recupera creditul? Tatal a girat cu casa dar nu e si codebitor la credit, doar mama este.
Este o situatie incurcata, dar ideea este sa nu ramana doua familii pe drumuri.
Odata ca e cam tarziu sa faca asta, apoi bunul ar fi comun cu mama , chiar daca la cumparator ar fi doar tata.
Fiul era casatorit cand a contractat creditul ?
Cine e titular de fapt si cine coplatitori ?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Fiul, casatorit a contractat creditul si a girat cu apartamentul parintilor aducand-o si pe mama coplatitor.Acum executorul vrea sa ia apartamentul parintilor cu care s-a girat creditul, dar valoarea apartamentului a scazut foarte mult si prietenul se teme ca se va indrepta si asupra apartamentului pe care il detine ca bun propriu.De aceea s-a gandit sa-l vanda tatalui care nu e coplatitor la credit si cu a carui casa a girat.Deci titular este prietenul iar coplatitori sunt sotia si mama.
cum e mai rau :(
Daca vindeti tatalui s-ar putea sa dati banii pe acte degeaba si nu sunt putini.. vreo 70, 80 de mil.
Dupa ce se vinde casa parintilor, puteti sa conveniti pe cale amiabila sa platiti diferenta in cateva transe si astfel sa nu se mai ajunga la executarea altor bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit restant-executare silita anonimu anonimu Buna, sant intr-o situatie dificila si nu stiu ce solutie sa gasesc. In 2006 tatal meu a scos un [b]credit de la o <<BANCA>>[/b], a platit cateva rate ... (vezi toată discuția)
La divort cum se poate imparti firma. lores lores Eu cu sotul suntem in divort. El detine o firma ca administrator unic, eu nu detin nimic din aceasta. A facut credit pe firma, a girat cu casa care e bunul ... (vezi toată discuția)
Mostenire credit de nevoi personale fara garantii hori79 hori79 Tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit neachitat integral. Nu are la ora aceasta nici o restanta. Am fost la banca unde am aflat ca, desi exista o ... (vezi toată discuția)