avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copii

Sunt divortat de mai mult de 2 ani si am program de vizita al minorului(baietelului). Fetita mi-a fost mie incredintata, baietelul "fostei". Problema e ca "fosta" il monteaza pe baietel impotriva mea.
Cu ocazia unei vizite scurte a fetitei la locuinta bunicilor materni, unde se afla fratiorul ei impreuna cu mama, bunica materna a inceput sa aduca acuzatii mincinoase impotriva mea, incercand sa deruteze fetita si sa o "monteze" si pe aceasta contra mea. In acest sens, detin probe audio. Precizez ca fetita a suportat efectiv un soc psihic in urma "tirului" la care a supus-o mama si bunica ei in doar 10 min. de vizita.
Culmea e ca acum, "fosta" mi-a deschis proces de program vizita minor, cu cererea de vizita prin preluare a fetitei la domiciliul bunicilor materni. Este evident ce ii va face fetitei si in ce mod o va traumatiza daca va obtine program de vizita minor. In aceste conditii, avand dovada, pot cere marirea programului de vizita al baietelului, pentru nealterarea legaturii personale?
Ma pot adresa Parchetului cu probele pe care le detin? Sau directiei pentru asistenta copilului? Rog cateva sfaturi competente. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:54, 28 Ianuarie 2009
De4sigur ca puteti obtine marirea duratei programului de vizita pentru minorul incedintata celuilaltparinte. Celelelalte aspecte le putei semnala Directiei pentru protectia copilului
Conform sfatului dvs, m-am adresat astazi Directiei pt. prot. copilului. Rezultatul de acolo? Nu e in competenta lor. Mi-au spus sa ma adresez instantei. Insa in instanta civila nu sunt aprobate inreg. audio video, pe care eu ma sprijin. Ba chiar daca eu solicit consilierea psihologica a baietelului, este cica nevoie de acordul mamei. Pana si la gradinita, daca solicit consilierea psihologica a copilului, este de asemeni necesar acordul mamei.
Daca aveti vreo sugestie, va rog, comunicati-mi-o.
Cu multumiri!
ganditi-va si asupra unei plangeri penale indreptata impotriva mamei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor - op Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Urmare a divortului, fiica mi-a fost incredintata spre crestere si educare, iar fostei sotii baietelul. In favoarea mea s-a stabilit un program de vizita ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor cmadrian1 cmadrian1 Buna ziua. Sunt tatal unei fetite de 3 ani si 6 luni, incredintata mamei ei spre crestere si educare. In ultma vreme fetita si-a manifestat tot mai des ... (vezi toată discuția)