avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii prevazute de lege pentru acordarea pensiei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii prevazute de lege pentru acordarea pensiei minime garantate de 350 lei

Buna ziua....,am o intrebare daca imi poate raspunte cineva referitor la faptul in care
daca un veteran de razboi primeste o renta-idemnizatie de 250 lei si o pensie de stat
,,la limita de varsta ,, in suma de 130 lei, acestui veteran poate beneficia de acordarea pensiei minime garantate de 350 lei in loc de 130 lei cat primeste in prezent ca pensie din sistemul public de pensii,asta in considerentul ca idemnizatia de veteran este un drept prevazut de legea 44/1994,pentru participarea in cel de-al doilea razboi mondial,deci fiind vorba de doua lucruri diferite respectiv pensie acordata ca vechime in munca in sistem public si renta-idemnizatie veteran de razboi.
Ptr. un raspuns avizat ..,va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:30, 11 Octombrie 2012
Gasiti raspunsul aici:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia cap Erzsikem Erzsikem Imi poate spune cineva daca pensia CAP + pensia de urmas de veteran de razboi poate depasi 350 ron? cei de la casa de pensii mi-au spus ca pensia cumulata nu ... (vezi toată discuția)
Lege privind drepturile prizonierilor din primul razboi mondial nicoleta1 nicoleta1 Strabunicul meu a participat la primul razboi mondial in jurul anilor 1914. A fost prizonier de razboi in Rusia in muntii Caucaz timp de 7 ani. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia bunica de pensia minima garantata? marin1981 marin1981 Bunicul meu a fost veteran de razboi, iar bunica are de pe urma acestuia o pensie de 310 ron.Ea poate beneficia de pensia minima garantata.Mentionez ca nu mai ... (vezi toată discuția)