avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se mai foloseste sintagma \\"comerciala\\" la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se mai foloseste sintagma "comerciala" la infiintarea unui SRL?

Stimati colegi

Avand in vedere ca onor legiuitorul vrea sa scoata si cuvantul "comercial" din dictionar cred, si hartiuta care umbla pe-aici anuntand ca pana prin 2014 toate SRL-urile trebuie sa treaca pe la ONRC ca sa isi preschimbe denumirea din Societatea comerciala in Societatea, intrebare:

Daca infiintez acum o SC SRL noua, mai folosesc sintagma "comerciala"? Sau denumirea este Societatea X S.R.L.? Sau care este procedura? Ce scriu in actul constitutiv si pe celelalte hartii?

Cu multumiri antici[ate
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 10:01, 14 Octombrie 2012
Probabil ca, mâine-poimâine, vom fi si noi (Ionii si Măriiile) obligati sa ne schimbam NUMELE, pentru ca nu-i mai place, te miri cui, cum ne cheama. (intre DENUMIREA unei societaţi si NUMELE unei persoane fizice, nu mai e decat un pas).

În urmă un an, chiar pe avocatnet, scriam un comentariu la articolul "Legislatia antifumat sau binele facut cu forta" .

Spuneam acolo ca: "Ar trebui sa va puneti serios intrebarea daca zisa urmarire a "BINELUI" e un motiv suficient pentru a permite statului sa se amestece intr-atat de mult in viata (voastră) cetatenilor sai, incat sa decida el pentru tine si cand sa te speli pe dinti, cand sa-ti schimbi pantofii, SINELE sau şosetele".

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Se pare ca incepe sa se adevereasca. Dar dacă stau asa de bine cu prezicerea, apăi sa va reamintesc si inceputul comentariului meu:

"Dar despre SEX ce spuneti? Va trebui sa renuntam la el, ca la tigari, ori va mai fi permis din cand in cand, dupa ce vreun studiu "stiintific" va demonstra ca irigarea sanguina a capului e prea mult afectata de irigarea partilor moi? Ori (va demonstra) ca lichidul seminal are prea multi compusi nocivi pentru subiectul pasiv, precum al şoblanilor masculi in urma unei diete cu cholesterol ridicat?"

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
romascanu, moderator
[ link extern ]

[ link extern ]

am expus niste opinii pe care le-a, parcurs...insa raspunzand la intrebare "unde-i lege nu-i tocmeala" zic ..iar noi trebuie sa executam ceea ce legea ne obliga
Dintr-un comunicat al ONRC reiesea ca sunt numai 131 de societati in aceasta situatie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model act constitutiv Sara28 Sara28 Buna, ma poate ajuta si pe mine cineva in legatura cu actul constitutiv al unui SRL?Vreau sa infiintez un srl asociat unic.Am cautat pe situl ONRC model dar ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala AlexJr01 AlexJr01 Buna.Am cautat pe internet detalii despre infiintare SC. dar ce am gasit doar detalii despre SRL sau SRL-D.Se poate sa am cateva detalii sa stiu despre ce este ... (vezi toată discuția)
Denumire firma onimada onimada Buna ziua! As vrea sa stiu de ce exista urmatoarea practica: Un restaurant are afisat afara RESTAURANT X, dar in acte are denumirea SC y. As putea sa procedez ... (vezi toată discuția)