avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... intrebare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

intrebare

Poate sa imi specifice cineva daca evidenta financiar contabila a unei societati poate constitui obiectul material al infractiunii prev de art 147 din lg 85-2006 in conditiile in care in art 28 alin 1 lit a-f din aceeasi lege nu se prevede obligativitarea
predarii acestora in termenul de 10 zile de la deschiderea procedurii?
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 20:45, 13 Octombrie 2012
lg. 85/2006
Art. 35
In termen de 10 zile de la deschiderea procedurii, potrivit prevederilor art.33 alin.(4) sau (6), debitorul este obligat sa depuna la dosarul cauzei actele si informatiile prevazute la art.28 alin.(1).
.............................................
Art. 147
Refuzul debitorului persoana fizica sau al administratorului, directorului, directorului executiv sau al reprezentantului legal al debitorului, persoana juridica, de a pune la dispozitie judecatorului-sindic, administratorului judiciar sau lichidatorului, in conditiile prevazute la art.35, documentele si informatiile prevazute la art.28 alin.(1) lit.a)-f) sau impiedicarea acestora, cu rea-credinta, de a intocmi documentatia respectiva se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda.


Art. 28 alin(1) enumera documentele ce trebuiesc depuse, obligatia de depunere a actelor prevazute de art 28 in termen de 10 zile este regasita la art. 35
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
Alin Gon, Avocat
OK AM INTELES DAR ALTA ERA INTREBAREA.
IN CAZUL NEPREDARII DOCUMENTELOR FINANCIAR CONTABILE ESTE SAVARSITA INFRACTIUNEA?
ART 28 alin.(1) lit.a)-f) NU PREVEDE OBLIGATIVITATEA PREDARII ACESTORA DAR TOTUSI ADMINISTRATORII JUDICIARI LE SOLICITA
Ce anume ati inteles?...............:-/ Nu este obligatoriu ca un articol prin care vi-se pune in vedere sa faceti sa nu faceti ceva sa contina si termenul limita pana la care trebuie sa duceti la indeplinire obligatia de a face sau nu face si nici sanctiunea pentru neindeplinirea la termen sau refuzul indeplinirii obligatiei.
Din comentariul editat mai sus eu cred ca este evident ca obligatia de a depune documentele in termen de 10 zile este prevazuta la art. 35 iar sanctiunea pentru refuzul de a da curs solicitarii administratorului judiciar este cea prevazuta la art. 147
Parerea me este ca persoana care refuza punerea la dispozitie a documentelor poate fi trasa la raspundere sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de art 147.

Nu are relevanta ca la art. 28 nu apare termenul de 10 zile atata rimp cat se face referirea la acesta in art. 35 prin care se impune termenul
ART 28 NU PREVEDE OBLIGATIA DE A DEPUNE ACTELE FINANCIAR CONTABILE CI DOAR BILANTUL,O LISTA CU CREDITORII.......ETC.
DACA NU PREDAU FACTURILE SI CELELATE DOC SAVARSESC INFRACTIUNEA?
factura este un document financiar care este supus inregistrarilor contabile deci este document financiar-contabil.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predarea documetelor contabile av_emy av_emy Buna ziua!Care este termenul de predare a documentelor contabile a unui SRL in faliment, dupa primirea notificarii din partea lichidatorului in acest sens?Va ... (vezi toată discuția)
Faliment carmen beladona carmen beladona Aş avea si eu o intrebare. Spuneti-mi daca o firma x are datorii in mai multe parti si la finante si la banci si la alte firme de exemplu. Sa zicem ca ... (vezi toată discuția)
Insolventa simplificata ela galia ela galia Buna ziua, am o intrebare legata de insolventa unei firme care nu mai desfasoara nicio activitate di mai 2008 si care a intrat in insolventa, judecatorul a ... (vezi toată discuția)