avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme credit

buna seara! Va deranjez cu o intrebare! soacra mea a facut un credit de nevoi personale fara giranti la bank cu ceva timp in urma. avand probleme financiare respectiv pierderea locului de munca nu a mai putut platii ratele la banca si a trecut mai bine de jumatate de an de cand se intampla asta!am primit ulterior o hartie de la banca in care este stipulat ca i-au fost blocate conturile si ca trebuie sa plteasca intreaga suma datorat bancii. Intrebarea e in felul urmator : Poate banca sa ii ia apartamentul daca o va trimite in jutecata? mentionez faptul ca este copropietar al apartametului iar acesta este ipotecat pentru un credit de nevoi personale de-al meu!va multumesc anticipatsi astept raspuns.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 19:55, 16 Octombrie 2012
[editat]. In afara unor clauze si practici abuzive de care s-a scapat acum, bancile au derulat activitatea intr-un mod absolut corect. De altfel, principiile de baza ale unei economii functionale dicteaza ca trebuie sa iti achiti in intregime obligatiile asumate, altfel ajungem la aberatii de genul "provizioanele ar trebui sa acopere situatia creata", iar oamenii ar fi foarte fericiti sa ia credite, sa-si dea demisia si sa astepte "sa plateasca bancile din provizioane". Am pus in ghilimele pentru ca nici macar scopul provizioanelor nu-l stiti, dupa cum bine a aratat mai sus Jocandi Causa.

Nici afirmatiile lui Isarescu nu cred ca sunteti in masura sa le intelegeti sau sa le introduceti in context. Faptul ca a spus ca va contracta el insusi un credit are doar rolul de a spori increderea in piata de credite. Daca oamenii sunt suficient de prost dotati dpdv mental incat sa cada prada marketingului fara sa analizeze catusi de putin implicatiile contractarii unui credit, problema este in ograda lor.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Domnule mare consilier "ca titulatura" Eu cel pus pe capatuiala am intrat din motive dependente de vointa mea care nu merita sa ma obosesc sa vi le explic..Daca in mintea dvs extrem de agera faptul de a intra pe poarta unor camatari cu acte in regula nu va da absolut nimic de gandit nu am cuvinte...
Daca va spune ceva buna credinta apoi incerc sa va dau o explicatie...
Am intrat pe poarta acestui B cu tenta de B de la bine , insa am ajuns sa cred ca acest B se potriveste mai bine cu B de la Batjocura.
In alta ordine de idei dvs daca ati merge la un medic descriind o stare de rau in care va aflati solicitand ajutor , iar acest medic va prescrie un tratament care din buna credinta il urmati si in urma acestuia constatati ca v-ati agravat starea din vina imputabila doctorului...cine este vinovatul (sau prostul cum ne credeti luminatiile voastre)?
Aceste banci cu B de la Binladenii aceia au impovarat situatia legala cu comisioane aberante , deschideri de conturi , dobanzi care sunt contrazise de niste indici de referinta verificabili etc...Ma fortez prea mult sa atrag atentia acelui neuron al dvs decis sa ne faca sa credem exact ca Isarescu ca am fost imbecili noi ca am luat credit cu Buletinul.
Stati linistiti si nu va mai agitati absurd atragand greata celor napastuiti care si-au pierdut locurile de munca din vina unor ganditori salvatori ca Dvs..
Banca este un expert al riscului si asa trebuia sa ramana...Nu sunt eu vinovat ca aceste entitati nesimtite refuza sa respecte legea...Art. 37 si 44 din O.U.G. 50/2010 va spun ceva?
Cititi , cercetati si apoi sa va dati drumul la gura...
Stiti care este diferenta intre noi...Dumneavoastra aveti salarii nesimtite pe cand noi incercam sa nu murim..
Tineti-va gura si nu va mai bagati ca chilotii in ........
Nu va este rusine sa ne considerati niste dobitoci analfabeti ca ne-am increzut in acesti tradatori..
Eu sunt poate un tampit in acceptiunea dvs...dar ceilati sute de romani?
stiti cate procese sunt in tara? Nu? Atunci tineti-va gura si vedeti-va de treaba dvs.
referitor la acele provizioane studiati norma 3 BNR , art. 21 ...nu sunt acum extrem de sigur dar cautati si interpretati..Si cum spunea cineva din tagma dvs..."Ciocu mic!"
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
DenisRif, utilizator
Regulament nr. 3 din 19.mar.2009
Monitorul Oficial, Partea I 30.mar.2009
Intrare în vigoare la 1.apr.2009
privind clasificarea creditelor şi plasamentelor, precum şi constituirea, regularizarea şi utilizarea provizioanelor specifice de risc de credit...Studiati-o si apoi dati verdicte...
Incercati sa dezbateti art. 21.
Art. 21. - Utilizarea provizioanelor specifice de risc de credit se referă la anularea provizioanelor specifice de risc de credit şi se realizează prin reluarea pe venituri a sumei reprezentând nivelul existent în sold al provizioanelor
specifice de risc de credit aferente creditelor/plasamentelor pentru care este îndeplinită una dintre următoarele condiţii:
- au fost epuizate posibilităţile legale de recuperare ori s-a împlinit termenul de prescripţie;
- au fost transferate drepturile contractuale aferente respectivului credit/plasament.

Apoi cred ca stiti cuantumul comisionului de risc concomitent cu o asigurare obligatorie..Saraca banca ce s-o face ea cu atatea beneficii..De unde si-o recupera daunele?
Imi pare rau ca nu mai beneficiati de vacante exotice d-le pe "capatuiala" noastra. Putiti de la o posta a iz de banca si se vede ca aerul conditionat din belsug (tot din capatuiala noastra) v-a inghetat ratiunea.
a....si privitor la gradul de indatorare de care-mi vorbeati . Sunteti in totala eroare. la data cotractarii creditului faceam fata cu brio caci astfel banca nu-mi oferea "fabuloasa suma de 34000 lei. Duceam cu bine si nesimtita dobanda de 34% DAE...Apoi lucrurile au inceput sa ia o turnura neasteptata diminuandu-se salariul cu 25% concomitent cu scaderea drastica a puterii de cumparare. cam astea sunt problemele de capatuiala la noi , patura asta mai nepregatita asa care ne-am permis sa ne uitam la banci ca la un Dumnezeu.. Nu aveti cum sa intelegi toate astea dar o vorba celebra spune " Dumnezeu nu doarme" si aici nu ma refer la dumnezeul bancilor Isarescu.
Vreau sa intelegeti ceva clar si scurt....Nu cred ca ati inteles ca nu vreau sa mai platesc ci numai ca sunt in proces dechis de mine deoarece am observat multele nelegalitati comise de banci...Si ca sa inchei in mod optimist Sa dea Dumnezeu sa va capatuiti exact ca noi. Doamne fereste sa aflati pentru ce am folosit eu acel credit si cata capatuiala v-ar astepta. Imi cer iertare ca am intrat in jocul Dumneavoastra si imi cer scuze daca va simtiti in vreun fel ofensat..
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
DenisRif, utilizator
DenisRif a scris:

Vreau sa intelegeti ceva clar si scurt....Nu cred ca ati inteles ca nu vreau sa mai platesc ci numai ca sunt in proces dechis de mine deoarece am observat multele nelegalitati comise de banci...Si ca sa inchei in mod optimist Sa dea Dumnezeu sa va capatuiti exact ca noi. Imi cer iertare ca am intrat in jocul Dumneavoastra si imi cer scuze daca va simtiti in vreun fel ofensat..

Si in inchiere sper sa nu se simta jigniti si Spaniolii , Grecii , Italienii si alte popoare care au contractat credite..Sunt state care isi protejeaza interesele nationale si cetatenii...La noi vin firme de recuperare cu sedii in alte state si scot banii din tara. Mai timeti minte d-le consilier ca la privatizarea BCR un distins cap luminat a spart hardiscul , public , cu ciocanul pentru a nu se mai reconstituii niciodata datele privatizarii?
Sunt convins ca ati inteles totul si cred ca discerneti ca in cazul doamnei de fata capatuiala unei sume derizorii consta in pierderea locuintei si caderea acesteia intr-o depresie irecuperabila... Nu va jucati cu vorbele si verificati cate procese de "tampiti" ca mine nesatui de bani si pusi pe capatuiala sunt in tara.
De ce domnule consilier? Apropos de incapacitatea de plata...Cine a scumpit fara rusine continu alimentele de baza si utilitatile strict necesare? Cine a redus salariile?
Uffffff.......Promit solemn ca nu am sa mai dau curs unor astfel de discutii deranjante dar promit ca am sa va dau satisfactia de a afla ca vom ingenunchia hotia asta odata si odata.

Alte discuții în legătură

Cesionare credit s.stefan s.stefan Buna ziua, In sensul noii legi ce urmeaza a fi promulgata privind interzicerea cesionarilor de a executa silit datornicii la banci cu mai mult decat dublul ... (vezi toată discuția)
Bancile romane=camatari cu acte legale Toma Florin Toma Florin Am facut 2 credite ipotecare in euro,cu dobanda fixa in primul an,la BCR,in valoare de 96000€.aceste credite le-am obtinut,cu un venit din ... (vezi toată discuția)
Doresc sa imprumut 10000 de euro de la o persoana fizica ContSters175082 ContSters175082 buna ziua.as avea si eu o intrebare,deoarece nu am mai facut acest lucru si as vrea sa ma asigur ca nu vor fi consecinte negative.m-am inteles cu ... (vezi toată discuția)