avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decizie de impunere dupa 5 ani ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decizie de impunere dupa 5 ani ?

azi am primit o decizie de impunere pentru o suma pentru perioada de raportare 2/2007 . din ce inteleg eu mi s-a trimis aceata impunere ca urmare a nedepunerii declaratiilor fiscale insa eu am primit luna de luna stingerea creantelor .
mentionez ca eu firma am preluato in 2008 si nu am avut niciodata probleme si am platit totdeauna la timp toate darile .
mai mult eu stiam ca termenul de prescriptie in aceste situatii este de 5 ani sau ma insel ?
sau nu ainteleg eu ceva ?
este detaliata decizia si sunt contributii de asigurari sociale, de sanatate ,pentru somaj,pentru accidente de munca etc
va rog sa ma lamuriti.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:28, 15 Octombrie 2012
Daca se prinde bine daca nu asta e. Prescriptia este de 5 ani.
Conform art.91 din Codul de procedura fiscala,dreptul organului fiscal de a stabili obligatii fiscale se prescrie in termen de 5 ani. Termenul de 5 ani incepe sa curga de la data de 01 ianuarie a anului urmator celui in care s-a nascut creanta fiscala.In situatia mentionata termenul de prescriptie se implineste la 31.12.2012.
daca am sa contest decizia si tercem de 31.12.2012 se considera prescrisa datoria sau cursul prescriptiei a fost intrerupt de aceasta decizie ?
Cazurile si conditiile de suspendare si intrerupere a termenului de prescriptie le puteti vedea in Decretul nr.167/1958 privitor la prescriptia extinctiva,cu modificarile ulterioare,pe www.
lege-online.ro .
Daca au trimis decizia inainte de termenul de prescriere, din acel moment incepe un nou termen.

Alte discuții în legătură

Intrebare - prescriere datorie anaf pikker pikker am o datorie la anaf suma de 56000 lei an 2007 acuma mam angajat la o firma siam primit de la anaf o hartie ca ma opreste din salaru 1/3 la suta am o antrebare ... (vezi toată discuția)
Somatie neplata impozitului pe venit deea82 deea82 Buna ziua. In urma cu cateva zile am primit o somatie privind neplata impozitului pe venit pentru anul 2004 (decizie de impunere din ian 2005). Bineinteles ca ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie avas avas Buna ziua.Pe scurt am urmatoarea problema:in mai 2003 ,dupa un control din partea Garzii financiare , am primit o amenda ,pe persoana fizica (fiind ... (vezi toată discuția)