avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... OUG 111 / 2010
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

OUG 111 / 2010

Buna ziua,
Persoanele care au optat pentru suspendarea contractului pana la un an au posibilitatea sa se intoarca oricand si angajatorul este obligat sa accepte ? se intampla cu acordul partilor? este prevazut undeva in lege acest aspect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 12 Octombrie 2012
Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art.12
...
(2) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, dupã caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisã a persoanei îndreptãţite, ori de câte ori aceasta solicitã, cu respectarea condiţiilor prevãzute de ordonanţa de urgenţã.
...
Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, b]salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Asadar, salariata/salariatul are dreptul sa se intoarca la locul de munca la terminarea CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil diana_ana_mihaela diana_ana_mihaela cu cate zile trebuie sa revii la locul de munca ca sa beneficiezi de stimulentul in val de 500 ron ? (vezi toată discuția)
Concediere dupa intoarcere din concediu de maternitate sonia78 sonia78 Buna ziua Dupa reintoarcere la locul de munca dupa concediu de maternitate, care este perioada in care angajata nu poate fi concediata in situatia in care a ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea in concediu crestere copil (ccc) mamamia1 mamamia1 Buna ziua, Cand baitetelul meu a implinit 8 luni m-am reintors la servici. Beneficiez de stimulentul de insertie. Acum din nefericire, copilul meu s-a ... (vezi toată discuția)