avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... trotuarul: domeniu public sau nu?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

trotuarul: domeniu public sau nu?

am si eu o intrebare si as dorii un mic ajutor in acest sens
-trotuarul respectiv fasia de teren dintre gardul unei proprietati si bordura respectiv strada reprezinte domeniu public sau proprietatea celui care locuieste in vecinatate ?
deci am o proprietate,o casa sa zicem,trotuarul ce este pe toata portiunea proprietatii mele imi apartine sau este domeniu public al primariei?

as dorii daca se poate si legea care dovedeste ca este sau nu proprietatea mea sau a priemariei deci numarul de lege nu toata legea ca sa o pot citii din scoarta in scoarta

intreb acest lucru deoarece in localitatea in care locuiesc primaria incearca abuziv profitant de nestiinta locuitorilor sa amendeze pe toti cei care nu isi taie iarba de pe trotuarul invecinat proprietatii.
am mai patit acest lucru in mandatul fostului primar si mama mea a contestat procesul verbal in instanta instanta dispunand anularea PV
astept un raspuns din partea dvs
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: blackshaddow , utilizator 19:23, 14 Octombrie 2012
Trotuarul trebuie sa fie domeniu public,al primariei. Doar nu platiti impozit la primarie ptr acel trotuar.
In cazul dvs.eu nu as taia iarba,ci las primaria sa ma amendeze,voi plati amenda,si ei (primaria) trebuie sa imi dea un act in care ma instiinteaza ca am fost amendat ptr ca nu am taiat iarba,si tot ei trebuie sa specifice motivul legal,adica sa imi arate unde scrie in lege ca trebuie sa fac eu curat pe spatiu public.
De asemenea nu are primaria angajati ADP care se ocupa cu spatii verzi,maturarea trotuarelor,strazilor?
Stiu ca numai iarna fiecare locatar trebuie sa ccurete trotuarul de zapada,gheata,turturii de la casa..


Sper ca va e de folos.
Daca instanta a anulat procesul verbal nu a facut-o pe considerentul invocat de d-voastra cum ca trotoarul din zona proprietatii d-voastra v-ar apartine. E fals. Este domeniu public. Trotoarul nu va apartine sub nici o forma d-voastra ! Chiar si d-voastra definiti trotoarul ca fiind: "fasia de teren dintre gardul unei proprietati si bordura respectiv ...."
Deci proprietatea d-voastra se opreste la gard....
~ Conținut șters la cerere ~
Trotuarul si strada constituie domeniu public. Primaria are obligatia legala de a curata domeniul public
Legea nr. 213/1998 actualizată, privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, Constituţia etc Aşa fiind, trotuarul ce este pe toata portiunea proprietatii cetăţenilor apartine/ este domeniu public al Consiliului Local.Verificaţi şi-n Cartea Funciară a proprietăţii dvs ori a indiferent cetăţean.

Alte discuții în legătură

Trotuar de garda MariaSV MariaSV Va rog sa-mi spuneti ce lege prevede ca trotuarul de garda este proprietate comuna tuturor proprietarilor si care este dimensiunea acestuia. Avem spatii ... (vezi toată discuția)
Desfiintare gard domeniu public tarkanyi tarkanyi Stimati membri! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Se inchirieaza prin licitatie publica o suprafata de 6,51 mp din domeniul public al comunei ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru nedeszapezirea trotuarelor si carosabilului alinarms alinarms exista vreo lege care prevede aplicarea vreunei amenzi pentru nedeszapezirea trotuarelor si carosabilului? cui se aplica? celor de la primarie sau locatarilor ... (vezi toată discuția)