avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesirea din indiviziune in concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesirea din indiviziune in concubinaj

Buna ziua , am un apartament cumparat im timp ce eram in concubinaj,fiind casatorit,in care am trait cu concubbina pana acum o luna. Precizez actul de proprietate e 50% pe numele meu si al sotiei, 50% pe numele concubinei. Intre timp am divortat,dar sotia mai este proprietara cota parte. Concubina care a parasit apartamentul,ma ameninta ca partea ei,o trece pe numele mamei,fara ca eu sa fiu de acord si fara iesirea din indiviziune. Pot fi coproprietar si ma pot trezi cu soacra in casa impotriva vointei mele,mai ales ca nu ne intelegem deloc? despre o sulta am vorbit dar nu vrea sa astepte pana in iunie,cand cred ca pot avea banii. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:36, 12 Octombrie 2012
Nu poate vinde fără acordul dv.stră.
Multumesc mult. Nici dona nici instraina in vreun fel?
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
Nicu53, utilizator
Are o cota parte de 50 %, eu zic ca poate vinde cota ideala cui doreste.
poate instraina dreptul de proprietate asupra cotei de 50% prin vinzare sau donatie fara acordul dumneavoastra
Sa inteleg ca indiferent daca suntem trei coproprietari,eu fosta sotie si concubina(eu si fosta 1/2 iar concubina 1/2),ea poate sa instraineze prin orice mod partea ei,fara iesirea din indiviziune.

Alte discuții în legătură

Sunt coproprietarul unei garsoniere, o pot dona statului? andreeamm andreeamm Buna ziua, In 2004 mama a cumparat o garsoniera si m-a trecut si pe mine cu o cota parte indiviza de 50% (imi cer scuze daca nu stapanesc bine ... (vezi toată discuția)
Concubinaj floreanilie floreanilie am locuit 26 de ani in concubinaj cu o femeie,care a decedat acum o luna.Ea are 2 copii din prima casatorie.Apartamentul in care locuim a fost cumparat de mine ... (vezi toată discuția)
Prescriptie intrerupta? alinda1 alinda1 buna ziua, in 2006 sotul meu a cumparat un imobil pe care l-a platit integral din banii lui.toate celelalte lucrari de dupa cumparare au fost platite tot din ... (vezi toată discuția)