avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptie intrerupta?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptie intrerupta?

buna ziua,
in 2006 sotul meu a cumparat un imobil pe care l-a platit integral din banii lui.toate celelalte lucrari de dupa cumparare au fost platite tot din banii lui.
in contractul de vanzare cumparare apare si fosta concubina cu o cota de 50%din imobil.in 2008 sotul a deschis un proces de anulare a contractului,proces care s-a terminat in 2012 si pe care l-a pierdut cu dreptatea-n brate.
dar cum asta e situatia a deschis in vara anului trecut un proces de iesire din indiviziune,partaj judiciar si a cerut atribuirea imobilului.
pentru ca mi s-a spus ca are doar un drept de creanta ,vreau sa va intreb daca prescriptia acestui drept de creanta a fost intrerupta pe perioada procesului de anulare a contractului de vanzare /cumparare?
Cel mai recent răspuns: alinda1 , utilizator 19:06, 12 Iunie 2013
Fosta concubina e coproprietar. Drept de creanta va avea cand sotul dvs va avea o hotarare privind partajul prin care imobilul sa-i fie atribuit si sa-i plateasca sulta concubinei. Din momentul ala incepe sa curga un termen de prescriptie pt acea sulta.
Relatați că "in contractul de vanzare cumparare apare si fosta concubina cu o cota de 50%din imobil". Deci , dacă în contractual de vânzare-cumpărare (pe act) apare înscris numele soțului d-stră cât și numele fostei sale concubine , ambii sunt coproprietari cu câte o cotă de 1/2 fiecare . În atare situație nu se poate pune problema existenței unui drept de creanță .După partaj , dacă bunul a fost atribuit fostei concubine , soțul d-tră are dreptul la c/v cotei sale de contribuție în bani (sultă) .
Dacă în timpul concubinajului s-au adus îmbunătățiri substanțiale asupra imobilului de către soțul d-stră se poate pune problema ca fosta concubină ,căreia I s-a atribuit apartamentul,să fie obligată și la plata acestor îmbunătățiri .






mie mi s-a explicat ca ar avea un drept de creanta datorita faptului ca imobilul a fost achitat integral din banii lui si ea a recunoscut acest lucru in procesul de anulare a contractului.procesul de partaj nu s-a finalizat.s-a facut expertiza.expertul a spus ca nu este comod partajabil.ea a cerut contraexpertiza.probabil va dura si acest proces cativa ani.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
alinda1, utilizator
Inteleg ca procesul in anulare a fost pierdut, deci femeia a fost si ramane coproprietar.
Daca ar fi vb de banii lui, el ar fi acela care are un drept de creanta.. adica i-a dat vbani ei ca ea sa cumpere partea sa din imobil.
da,e vorba de banii lui.a fost pacalit pur si simplu.a facut o procura unei pers pentru cumpararea imobilului in care se preciza ca tot ce se cumpara se cumpara pe numele lui,dar in contract culmea e si numele ei.procesul l-a pierdut pe mana avocatului,iar acum nu i-a mai ramas decat sa ceara partajul

Alte discuții în legătură

Prescriptie intrerupta? alinda1 alinda1 buna ziua, in 2006 sotul meu a cumparat un imobil pe care l-a platit integral din banii lui.toate celelalte lucrari de dupa cumparare au fost platite tot din ... (vezi toată discuția)
S-a prescris dreptul de creanta? alinda1 alinda1 vreau sa va prezint o situatie si as vrea sa va rog daca se poate sa-mi dati un raspuns,o lamurire. in 2006 sotul meu a imputernicit o anumita persoana in ... (vezi toată discuția)
Concubinaj mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am locuit in concubinaj 16 ani cu o persoana intr-un imobil care a fost cumparat in aceasta perioada, ... (vezi toată discuția)