avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sot supravietuitor

As dori sa stiu daca sotul supravietuitor, in situatia in care nu exista copii, mosteneste bunurile imobile ale defunctului dobandite inainte de casatorie. Din noul cod civil nu am inteles cum stau lucrurile. De asemenea, as dori sa stiu care sunt mijloacele prin care o persoana afla ca s-a deschis o dezbatere a succesiunii care l-ar putea interesa in calitate de mostenitor. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:02, 13 Octombrie 2012
Sotul supravietuitor mosteneste in concurs cu clasele 1-4, chiar daca nu exista mostenitori din clasa 1, adica copii, urmeaza la mostenire in conurs cu Sotul supravietuitor celelalte clase 2-4....
In masa succesorala vor intra atat bunurile proprii ale defunctului, bunuri inainte de acsatorie, bunuri mostenite sau donate in timpul casatoriei care au regim tot de bun propriu, si bunuri comune.
Cu certificatul de deces va prezentati la un notar de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu cu acte de stare civila care sa dovedeasca vocatia dvs succesorala si solicitati dezbaterea succesiunii. Notarul va face verificari si va va spune daca exista dosar succesoral sau daca nu s a facut cerere de dezbatere a succesiunii, in Orimulsion vaz indicandu va si notarul care are dosarul succesoral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil al sotului defunct cata7219 cata7219 In caz de deces al unuia dintre soti copilul sotului decedat are vreun drept asupra bunurilor proprii ale sotului supravietuitor dobandite inaintea casatoriei? ... (vezi toată discuția)
Succesiune ametist ametist Soti fara copii. Unul dintre ei decedeaza. Cum se face succesiunea? Cine participa de drept la succesiune? Cui revine averea defunctului? (vezi toată discuția)