avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Copie ctr vz-cump la Administratia de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Copie ctr vz-cump la Administratia de bloc

Buna seara

Vin si eu cu o intrebare: Presedinta blocului in care locuiesc insista sa primeasca la Administratie o copie cf cu originalul a ctr de vz-cump. Apartamentul a fost cump prin programul prima casa de la socrii mei.
Invoca legea 230/2007, pe care am rasfoit-o si eu dar nu am gasit aceasta obligativitate acolo.
As dori sa stiu daca Administratora are acest drept si in ce temei legal.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:14, 15 Octombrie 2012
In HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari se spune:

Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
..............
OBLIGATII:
...........
g) la dobandirea proprietatii, sa depuna in copie, la asociatie, actul de proprietate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata catre asociatie doruivan doruivan buna ziua. sunt presedintele unei asociati de propietari bloc din buzau. intrebarea mea este: exista temei legal in care pot da in judecata un chirias nu ... (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc a21alex a21alex Buna ziua, pentru inceput am sa va povestesc in mare cam care e situatia in blocul in care locuiesc. Actualmente blocul meu face parte dintr-o Asociatie de ... (vezi toată discuția)
Obligatia locatarilor la bloc ContSters251156 ContSters251156 1. În cazul in care locatarul de la ultimul etaj si-a izolat apartamentul, (pe acoperiș) el poate solicita celorlalti colocatari de la etajele inferioare ... (vezi toată discuția)