avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura pentru vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura pentru vanzare teren

buna ziua,
tatalui meu i s-a solicitat o procura, un var si un nepot impreuna cu tata sunt mostenitorii unui teren, inca nu s-a facut succesiunea, varul tatalui meu doreste sa cedeze copiilor sai partea s-a de teren; mentionez faptul ca tatal meu nu cedeaza partea s-a de teren, deci pentru ce este necesara aceasta procura din partea lui? si la ce aspecte ar trebui sa fim atenti pentru ca sa nu existe posibilitatea unei neintelegeri ulterioare?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:06, 16 Octombrie 2012
Nu se poate vinde nimic fara dezbaterea succesiunii, fara cadastru si intabulare. Dupa aceste operatiuni se poate face fie un partaj intre mostenitori, fie se poate vinde cota ideala din acele bunuri imobile , ramanand tot in coproprietate cel care cumpara cu ceilalti comostenitori. Insa niciun act intre vii, vanzare, partaj, donatie...nu se poate face fara cadastru si intabulare.
deci daca se face procura in vederea realizarii succesiunii si ulterior a partajului, trebuie ca aceasta sa cuprinda termenii partajului conform vointei reprezentatului, adica se vor specifica cotele respective si in procura, astfel ca partajul sa fie realizat corect ?
cotele nu le stabiliti dvs in procura, se stabileste de catre notarul public prin eliberarea cerificatului de mostenitor.
Mergeti la un notariat si va va face procura.
imi cer scuze, dar imi este putin neclar, notarul imi va elibera un certificat de mostenitor concomitent cu eliberarea acestei procuri? si inca un lucru neclar. ce inseamna ca aceste cote sunt stabilite de notar? nu sunt stabilite prin actul initial de proprietate? adica daca sunt specificate 3 persoane ca mostenitori, 1/3 cota parte?
stimate domn...daca citati cu atentie v am spus ca daca unul din succesibili nu se poate prezenta la dezbaterea succesiunii poate fi reprezentat de altcineva, inclusiv un alt succesibil prin procura autentica ....
deci procura daca se face este prealabila dezbaterii succesiunii, de aceea nu se pot stabili intr o procura cotele mostenite, aceasta este treaba notarului care instrumenteaza succesiunea.
De asemenea in aceeasi procura pentru dezbaterea succesiunii mandantul, adica cel careda procura, poate imputernici pe mandatar, cel care o sa l reprezinte, sa si faca partajul.
sper ca acum este clar....

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil fara dezbaterea de mostenire. mtudor94 mtudor94 Buna ziua tuturor!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!Eu si surorile mele vrem sa vindem un apartament care a fost in proprietatea parintilor nostrii.Tatal a ... (vezi toată discuția)
Act donație Dorina 1980 Dorina 1980 Bună seara, În anul 1996 am căutat sa cumpărăm un teren. Menționez ca eram căsătorită. După mai multe încercări am găsit un binevoitor și i-a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul ... ALidia23 ALidia23 Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul deoarece tatăl meu la un an după divorț a decedat. Bunurile ii rămân toate mamei s.au ... (vezi toată discuția)