avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contractul comercial cu termen nelimitat este legal?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contractul comercial cu termen nelimitat este legal?

Buna ziua,

Suntem in discutii de colaborare cu unul dintre marile hipermarketuri ca si furnizor de produse, iar termenul contractului este nelimitat. Doresc sa stiu daca acest lucru este legal.
Iar in contract nu se specifica nicaieri dreptul de a rezilia al furnizorului.
Ulterior pot rezilia acest gen de contract?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 18:54, 24 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:

AlaTurca a scris:

Durata contractului este specificata \"durata nedeterminata\"

Si in caz de forta majora din partea unei parti , ce se intampla ???

Forța majoră înlătură răspunderea contractuală, deci situația asta nu intră în discuție.

De ce spuneși că mai bine să fie specificată durata printr-o clauză contractuală?

Avantaje și dezavantaje există în ambele situații.

Dacă avem o „perioadă nedeterminată”, oricare dintre părți poate renunța la contract după o prealabilă notificare a celeilalte părți, ceea ce poate fi un avantaj pt partea partea care vrea să renunțe la contract și un dezavantaj pt cealaltă parte.

Dacă avem o perioadă determinată, părțile nu mai pot renunța (decât în condiții mult mai stricte) la contract pe durata contractului, ceea ce poate fi un dezavantaj pt partea care ar vrea să renunțe mai repede și un avantaj pt cealaltă parte.

În speța dată, după părerea mea e clar că fiind un contract pe o perioadă nedeterminată e în avantajul ambelor părți, ambele putând să renunțe la contract oricând, după ce notifică cealaltă parte.

Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract-probleme MrFB MrFB Buna ziua, In calitate de agent imobiliar am semnat un contract de colaborare cu o alta agentie pe o perioada nedeterminata.In contract singurele clauze de ... (vezi toată discuția)
Incetare contract babysee babysee Buna ziua, am o nelamurire: pot solicita incetarea unui contract de p-s avand in vedere ca in cuprinsul lui s-a omis inserarea unor clauze legate de ... (vezi toată discuția)
Pot rezilia un contract la 1 zi dupa ce l-am incheiat? anonima30 anonima30 buna, am si eu o intrebare, am incheiat ieri un contract cu o agentie de modeling, agentia urmeaza sa-mi faca un album foto pe care sa il promoveze si sa ma ... (vezi toată discuția)