avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... complicitate la evaziune fiscala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

complicitate la evaziune fiscala

am fost solicitat de o cunostinta pentru a transcrie din notele de intrare receptie a marfii pe facturi fiscale : furnizorul , beneficiarul , data , numarul facturii , denumirea marfurilor , cantitatea si preturile , unitare , tva-ul si pretul total .
nu am semnat acele facturi . firmele aveau o vechime de 6 si 4 ani le-am verificat pe internet ca masura de siguranta pentru a nu face vre-o ilegalitate , dar am fost chemat la politie si acuzat de complicitate la evaziune fiscala pentru faptul ca am scris acele facturi .am considerat ca raspunderea pentru continutul acelei facturi revine conform legii contabilitatii administratorului societatii .mentionez ca sunt trimis in judecata pentru aceasta fapta . Va solicit ajutor pentru a scapa de aceasta acuzatie . va multumesc .


Să ştiţi că nu pe forum veţi găsi ajutorul necesar ieşirii cu bine din această situaţie .Lucrurile sunt prea avanasate şi presupun că deja aveţi un apărător care cunoaşte în întregime dosarul , probele care există împotriva dvs. şi pe baza cărora aţi fost trimis în judecată .Noi aici putem doar opina dacă o faptă cum este cea de care sunteţi acuzat şi pentru care aţi fost trimis în judecată constituie sau nu infracţiune .
Teoretic, actele de ajutor date autorului infracţiunii , ca şi actele de înlesnire comise anterior sau în timpul săvârşirii infracţiunii, constituie acte de complicitate.
Trebuie să se dovedească intenţia dvs. de a participa la activitatea infracţională , trebuie să vă apăraţi corespunzător , cu contraprobe, iar până la rămânerea definitivă a hotărârii de condmanare , care va avea loc după ce vă veţi exercita dreptul la calea de atac a recursului , beneficiaţi de prezumţia de nevinovăţie.
Conform art. 27 cod penal, Art. 27. Cod penal:- Instigatorul şi complicele la o faptă prevăzută de legea penală săvârşită cu intenţie se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru autor. La stabilirea pedepsei se ţine seama de contribuţia fiecăruia la săvârşirea infracţiunii, precum şi de dispoziţiile art. 72.
Vedeţi şi dvs. : Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala goina4444 goina4444 Buna ziua.Care este incadrarea la complicitate la evaziune fiscala.Multumesc. (vezi toată discuția)
Complicitate la inselaciune Mimi85 Mimi85 Am si eu o nelamurire. Va dau un exemplu concret in care sunt implicata: 2 persoane ajuta 10 indivizi sa obtina credite bancare prin inmanarea de acte false , ... (vezi toată discuția)
Martor in dosar penal art 9 lit c legea 241/2005 k33n81 k33n81 Buna ziua, Am facut prostia vietii mele acum 3 ani si am acceptat sa preiau o firma din Constanta,care din cunostintele mele nu figura cu datorii.Am semnat la ... (vezi toată discuția)