avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament si mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament si mostenire

Incerc sa fiu cat mai succinta. Mama detine un apartment, a facut testament unui nepot de al ei (varul meu) acum cativa nai. Acum ii pare rau si vrea sa imi lase mie apartamentul. Sant singurul ei copil.
Intrebarea mea este daca testamentul este anulat daca eu obtin certificat de mostenitor dupa decesul mamei.

Multumesc anticipat pentru raspuns :)
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:13, 24 Mai 2005
Mama sa se duca si sa revoce testamentul.
Oricum nu ti se poate incalca rezerva succesorala.
Multumesc pentru raspuns. Mama este foarte bolnava si nu se poate ocupa de acest lucru. Am vrut doar sa stiu ce drepturi am dupa moartea ei. Din ce am mai citit am inteles ca si daca testamentul nu este revocat am dreptul la o treime din valoarea casei pentru ca sant singurul mostenitor legal. Este adevarat?
Cel mai indicat ar fi ca mama sa iti vanda acum in timpul vietii, eventual cu clauza de intretinere si drept de locatie viagera. In felul acesta eviti complicatiile de dupa decesul mamei. Dupa deces testamentul nu poate fi valabil decat pentru bunurile aflate la acel moment in masa succesorala. Apartamentul fiind vandut...
Iertare pentru nepricepere...
As dori informatii despre dreptul la mostenire a unui imobil in Bucuresti. A fost a tatului meu care a decedat fara sa lase un testament, iar imobilul este vacant si nesolicitat de nici un proprietar sau persoana juridica, din cate stiu.

Multumiri,
naviscan
Pai nu ati facut succesiunea la notar? Mai aveti frati? Mama traieste?

Alte discuții în legătură

Succesiune - mostenire rrizou rrizou Buna ziua Help!!! Lipsesc din tara de 22 de ani si am parere de lucruri numai ca vizitator. Sint in judecatorie cu fiica de la al doilea soti al mamei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Sentinta obtinuta prin manopere frauduloase tobescu tobescu Buna ziua, as avea si eu o speta, va rog sa-mi dati un sfat : în 2001, o nepoata ne-a dat în judecata, pe mine si pe mama ei, pentru ca sa fie declarata ... (vezi toată discuția)