avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La notar, in cazul vanzari unui imobil semneaza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La notar, in cazul vanzari unui imobil semneaza curatorul sau proprietarul?

Buna Ziua,

Concret:

O persoana in varsta, cu debilitate mixta dar cu discernamant prezent (certificat IML), are un curator, si vrea sa vanda un imobil.

La notar va semna in calitate de vanzator:
1) Proprietarul in varsta
2) Curatorul acestuia ???

Si inca ceva:
Daca exista deja un curator, se poate schimba acesta cu un altul, la dorinta celui din urma?
Cine hotarste daca se poate?
Care sunt conditiile in care se poate face aceasta schimbare?

Nu am cunostinte juridice, si exprimarea mea pare din coada de topor, imi cer scuze.

Va multumesc din suflet
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
poluare2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:44, 17 Octombrie 2012
Vorba lu' Moromete: pe ce va bazati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare parinte. GermanAlex GermanAlex Exista urmatoarea situatie. parinte in varsta de aprox 80 ani. Nu mai iese din casa, nu isi mai aminteste multe lucruri, Mereu e nevoie de procuri pentru ... (vezi toată discuția)
Curatela ContSters362803 ContSters362803 [b]Buna ziua! Avem un frate care este bolnav , are 47 de ani are certificat de handicap, probleme neorologice mintale nu judeca , cum putem obtine ... (vezi toată discuția)
Instituirea curatelei diana4deedee diana4deedee As avea nevoie de un pic de ajutor. Ce pasi trebuie sa urmez pentru a institui curatela asupra unei persoane? (vezi toată discuția)