avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CALDURA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CALDURA

locuiesc intr-un bloc care are centrala pe gaz care asigura caldura si apa calda. am solicitat presedintelui sa dea drumul la caldura. a refuzat pe motiv ca CET (agentul termic din oras) nu a dat drumul inca la caldura. el solicita ca jumatate plus unul sa fie de acord. cit este de legal acest aspect in conditia in care legea sau ceva hotarire de guvern spune ca 3 nopti consecutive de la ora 18:00 - 06:00 daca sunt sub 10 grade sa da drumul la agentul termic. va multumesc
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 16:27, 17 Octombrie 2012
hotarirea 425 din 1994 art. 117 zic eu reglementeaza situatia. "Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18,00 - 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de + 10GC sau mai mici, iar oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte + 10GC, între orele 18, - 6,00."
Acolo in condominiul unde locuiti , daca sunteti proprietari, hotarati singuri de comun acord chestia cu caldura. Sunteti sau nu proprietari ?.:(
chiriasi anl suntem. toti.
primaria arunca pisica moarta in curtea noastra . domnule descurcati-va nu ne bagam.
jumatate din locatari sunt famili cu copii de pina la un an. cealalta jumatate famili dar fara copii sau mai mari copii. nu mi se pare corect jumatate plus unul sa decida. mi se pare corect principiul nimeni nu e mai presus de lege. daca legea spune ca se da drumul la agentul termic daca temperatura e sub 10 gc asa sa fie . nu e corect cu tabele si semnaturi.
Nu tot ce zboara se hotaraste cu mojoritatea proprietarilor, dar mai ales nu oricand. Imaginati-va ce ar fi daca intr-un bloc nou, unde s-au vandut putine apartamente, constructorul, care are si majoritate, decide sa nu incalzeasca deloc blocul pe toata perioada iernii.

In cazul de fata trebuie sa ridicati problema in adunarea generala, si sa intocmiti un regulament de functionare al sistemului de incalzire. Similar cum e cel aplicat in serviciul public de alimentare cu energie termica - sau chiar sa faceti referire la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratie bloc nicolaeanamaria nicolaeanamaria buna ziau.locuiesc intr-un bloc prevazut cu repartitoare.avem si robinet la subsol pt furnizarea agentului termic tinut sub cheie de administrator.pentru a ... (vezi toată discuția)
Deschidere caldura Paradiso Paradiso Buna dimineata, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare legala si ce se poate face in situatia in care doar 2 - 3 familii din 30 nu doresc deschiderea ... (vezi toată discuția)
Oprire furnizare caldura la un bloc izolat termic degetel2013 degetel2013 iam spus administratorului impreuna cu alti vecini de \\\\"Regulament pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice din 20/07/1994 \\\\"(versiune ... (vezi toată discuția)