avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere stramutare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere stramutare

Poate sa ma ajute cineva cu o motivare a unei cereri de stramutare, admisa la ICCJ, pentru banuiala legitima, in particular, reclamantul este avocat de mai multi ani la instanta la care este inregistrat dosarul. Am inteles ca ar exista astfel de cereri admise. Poate are cineva... Multumesc
Cel mai recent răspuns: ginberto , utilizator 22:18, 21 Martie 2011
Banuiala se socoteste legitima de cate ori se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarii pricinii, calitatii partilor ori vrajmasiilor locale...
faptul ca reclamant este un avocat ... nu cred ca poate fi un motiv de banuiala legitima ( adica simpla calitate de avocat).

Merita incercat daca asa apreciati. Eu nu cunosc practica in acest sens.

ca model:

subsemnatul, domiciliu, calitate in dosarul..aflat pe rolul instantei x...cu termen de judecata la data x ( atentie aveti nevoie de certificat de grefa)
formulez prezenta
cerere de stramutare
a judecarii acestui proces, pentru ...banuiala legitima, de la instanta x ..la o instanta egala in grad, cu refacerea actelor de procedura savarsite pana in prezent
va rog sa dispuneti si suspendarea judecarii pricinii pana la solutionarea acestei cereri, fara citarea partilor

pentru urmatoarele
motive
In fapt,..si explicati

in drept art. 37 si art.40 C.proc. civ.

depun cererea in dublu exemplar
anexez taxa de timbru, timbru judiciar si certificat de grefa ( atentie sa depuneti cererea inainte de termenul cuprins in certificatul de grefa)

succes
analizati insa bine motivul invocat
stramutarea se admite greu...

av. Ileana Schwarz
cautati pe site-ul inaltei curti..www.scj.ro
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2009
Ileana Schwarz, Avocat
Am un dosar suspendat, cu toate ca am cerut judecarea in lipsa. Am o adresa a Tribunalului din care reiese ca s-a suspendat (adresa primita ca raspuns la solicitarea solutiei).
Mai este nevoie de vreun certificat de grefa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare proces gheciu gheciu Reclamatul este salariat al judecatoriei. Pot cere stramutarea procesului si care sunt pasii de urmat. Multumesc! (vezi toată discuția)
Bãnuiala legitimã - motive Radu9 Radu9 Pot constitui argumente în favoarea unei cereri de strămutare (ce se va judeca la ÎCCJ): 1. Dezinteresul completului de recurs în cercetarea temeinică ... (vezi toată discuția)
Judecatorie bodeacrinela bodeacrinela cum poti cere schimbarea instantei de judecata daca ti se pare ca instanta unde se judeca procesul tau ar fi partinitoare? (vezi toată discuția)