avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asigurarea de inundatii - adeverinta de la asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asigurarea de inundatii - adeverinta de la asociatie

o intrebare foarte importanta/
la o scara de bloc propr.de la et.3 l-a inundat pe cel de la etj.2 in urma probelor efectuate la inst de incalzire
omul a chemat firma de asigurari pt constatari cu poze,firma la dezpagubit cu 1000lei dar beleaua care este----firma de asigurari a cerut un proces verbal de constatare din partea asociatiei punind conditia ca daca pagubitul nu aduce acel pv intocmit de presedinte si admin nu vede niciun ban ,la care eu in calitate de presedinte am facut acel pv pagubitului si am pastrat o copie iar una a dat-o firmei
intrebare---
de ce cer firmele de asigurari asa ceva?
mai am un caz asemenator care cere tot asa ceva chiar acum dar pur si simplu nu m-i se pare corect sa se bage asociatia la propr.individuala deoarece asoc.are in custodie doar partile comune asa este?
nu stiu ce sa fac saa-i dau sasa nu-i dau un pv asta de pe urma?
cred ca asc.e folosita drept martori in procesul cu vinovatul pt recuperarea pagubei asa sa fie ?
ast raspuns urgent
daca doriti imi lasati un email si va trimit exemplarul compus de mine pt asemenea situatii
si alte acte de care mai aveti nevoie
Bună ziua,
Am polita de asigurare încheiată cu Asirom și am avut probleme cu vecina de la etajul 1 care mi-a inundat toată casa,inclusiv cu vecina din perete care are probleme la baie ce țin de pierderi de apa ,care mi-a adus mucegai pe tot peretele comun.Administratorul refuza sa lase PV pe motiv ca nu tine de competenta lui deși a fost personal la vecini să discute problema. Asigurarea îmi spune ca am drumurile blocate pentru despăgubiri dacă nu fac completare la dosar cu PV. Întrebare,ce se poate face în cazul meu?
Il informati in scris pe asigurator ca dvoastra v-ati indeplinit obligatia contractuala sa il anuntati despre producerea daunei conform prevederilor din asigurare si ca este obligatia asiguratorului sa faca constatarea daunei si sa obtina documente (daca este cazul).

Precizati ca NU se specifica in nicio lege (nici macar in L230/2007 privind asoc de propr) ca asociatia de proprietari este obligata sa faca constatari si sa elibereze dovezi despre pagube produse in proprietatea individulala.

il amenintati cu instanta de judecata daca refuza plata despagubirilor.

Cititi cu atentie ce obligatii aveti in polita de asigurare.
Buna ziua,

in calitate de presendite a unei asociatii de proprietari as avea nevoie de un PV intocmit in acest sens

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2019
lucadrian, utilizator
Da aveti mare dreptate. Cand proprietarul si-a facut o asigurare pe apartament Asiguratorul nu a venit sa intrebe Asociatia de proprietari daca la acel apartament sunt probleme, dar in schimb cand apar problemele Asiguratorul cere PV de constatare daune de la Asociatia de proprietari.
Am avut caz cand s-a facut asigurare pe apartament cu probleme, asigurarile se fac la biroul asiguratorului, proprietarul este intrebat daca are probleme, doar acesta nu este prost sa spuna ca da are probleme, sau ca din cauza lui sunt probleme, ca nu da voie sa se schimbe instalatii din parti comune, ca apartamentul este gol de ani de zile si restul proprietarilor sufera din cauza acestui fapt, ca nu avem o adresa unde sa putem contacta proprietarul, doar un numar de telefon la care nu raspunde. Asiguratorul are adresa dar este confidentiala. Ar trebui ca si Asociatia de Proprietari sa poata lua legatura cu Asiguratorul apartamentului. In contractul asigurarii este specificat faptul ca tu proprietar esti obligat sa dai voie sa se repare partile comune care trec pe la tine prin apartament, sau sa dai voie sa se depisteze orice defectiune la partile comune, in caz contrar pierzi asigurarea.
Daca Asociatia nu poate apela la Asigurator atunci de ce este obligata sa emita documente necesare Asiguratorului pentru despagubiri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Canalizare infundata rebell_rose rebell_rose Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in urmatoarele cazuri: 1. S-a infundat teava de scurgere pe coloana de baie si s-au inundat toate ... (vezi toată discuția)
Plata pagubei la societatea de asigurari, de catre asociatie ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: A fost inundat un apartament din cauza unei defectiuni (coloana infundata). Societatea de asigurari ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra imi distruge tavanul de la baie periodic Vulturudac Vulturudac vecinul de deasupra imi distruge tavanul periodic,de cativa ani,are o defectiune la baie si i curge apa folosita de el la mine in baie,prin tavan si pe langa ... (vezi toată discuția)