avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urgent.raspunde curierul chitanta nesemnata?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urgent.raspunde curierul chitanta nesemnata?

buna ziua.
am trimis un colet prin curier unei persoane
acea persoana si-a pierdut telefonul exact in ziua in care a sunat curierul,si a raspuns persoana care la gasit.

gasitorul a fost anuntat ca are un colet la curier,fara ramburs,si la ridicat fara buletin din gara.apoi probabiil a aruncat cartela.

valoarea coletului e de 3500 ron,plata a fost facuta inainte.
persoanei care a ridicat caloetul nu i sa cerut buletin si nici un fel de date,si nici nu a fost pus sa semneze.

cum imi recuperez bunu?raspunde firma de curierat?
e am mai ridicat colete si trebuie cnp-ul si semnatura.asa ceva nu am mai vazut.
Cel mai recent răspuns: derb , utilizator 09:25, 20 Octombrie 2012
Da, persoana care a îmnânat coletul găsitorului telefonului , ar trebui să răspundă , deoarece, într-adevăr, destinatarul coletului ar fi trebuit să prezinte cartea de identitate şi să semneze de ridicare a coletului.
multumesc mult pentru raspuns.
deci ce ar trebui sa fac?
depun o reclamatie l opc,la curier,sau o plangere la politie?multumesc frumos.
Eu vă sfătuiesc să încercaţi întâi calea amiabilă a rezolvării situaţiei. Vă prezentaţi la firma de curierat şi explicaţi ce anume s-a întâmplat din culpa angajatului repsectiv şi solicitaţi recuperarea prejudicului . Dacă nu veţi găsi înţelegere, vă puteţi adresa şi la OPC şi, totodată , vă puteţi adresa instanţei civile .
Ar putea fi depusă şi o plângere penală împotriva persoanei care a ridicat coletul , dar este foarte greu de identificat, doar dacă organele de poliţie îşi vor da interesul să afle la cine a juns telefonul, fiindcă există metode prin care s-ar putea afla, mai devreme sau mai târziu.
Firma de curierat , în cazul în care va accepta să vă despăgubească , îşi poate ulterior recupera prejudicul de la angajatul neglijent, iar acesta din urmă de la cel care a ridicat coletul pe nedrept.
Cam complicat , dar....este aiurea să rămâneţi cu o asemenea pagubă.
am vorbit si cun un politist.acesta mi-a spus ca persoana careia i-am trimis coletul e posibil sa fie pe o mana cu cel care la ridicat,si sa isi fi pierdut intentionat telefonul.e prea complicat.o sa merg pe varianta dumneavoastra.mi se pare cea mai usoara si corecta.
Cel mai indicat ar fi sa ajungeti la o intelegere cu firma de curierat, putand opta in final pentru o actiune civila, de drept comun in care solicitati acoperirea prejudiciului!

Alte discuții în legătură

Am primit teapa! skullkid skullkid Buna ziua! Am o problema si-anume: Am trimis cuiva o un bun de aprox 700 ron. Destinatarul trebuia sa imi trimita alt bun cam in aceeasi valoare dar... Eu am ... (vezi toată discuția)
Colet retinut de politie(de la firma de curier) darkynok darkynok In data de 14 luna aceasta am trimis un colet in alt oras unei persoane intalnite pe okazii.ro (un telefon cu valoare de 500euro) printr-o firma de curierat cu ... (vezi toată discuția)
Am comandat online dupa un site robertolo robertolo Buna ziua, Am comandat online un ceas dupa un site. Produsul s-a dovedit a fi un fake, numai ca l-am primit prin curier dupa numele unei persoane fizice, ... (vezi toată discuția)