avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... reabilitarea de drept si altele
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

reabilitarea de drept si altele

Buna.Am rugamintea sa ma ajutati cu aceasta problema.Ma explic:Am facut demersurile care trebuia sa le fac privind dovedirea reabilitarii de drept.Insa ce i de la Judecatoria Zalau imi cere sa ma duc sa scot cazierul fiscal cat si cel judiciar..Lucru care nu este greu sa le fac.Dar o data ce sunt reabilitat de drept si cererea prevede Constatarea reabilitarii si nu cerere de reabilitare judecatoreasca o data ce sunt reabilitat de drept,Intrebarea este nu ei ar trebui sa ceara aceste documente referitor la cazier fiscal cat si cel judiciar? si mai am nelemurirea si frica in spate ca lumea vorbeste odata ce am avut de executat in acea perioada respectiv condamnat fiind in 23.04.2005 definitiv prin neapelare la 3 ani inchisoare cu suspendare si de la data hotararii definitive am parcurs termenul de incercare de 5 ani respectiv din data de 26.04.2005 si pana in data de 26.04.2010 dupa care evident ca ar trebui sa beneficiez de reabilitare de drept cunoscand situatia ca in acel termen nu am mai savarsit nici o fapta de legea penala pot fi considerat raportat la art.37.lit.b.cp, in continuuare Recidivist PostExecutorie?Va multumesc anticipat.Gabriel
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 09:02, 8 Noiembrie 2012
Aici trebuie sa va contrazic. De foarte multe ori, cand intervine reabilitarea de drept, se sterg condamnarile din cazier. Si este normal sa fie asa, pentru ca este reabilitare de drept si nu reabilitare judecatoreasca. Altfel n-ar mai exista institutia reabilitarii de drept.
Interventie moderator: pentru ca tot despre reabilitarea asta este vorba, va rog sa ramaneti la subiectul deja deschis. Multumesc

adin1ro
Buna. nelamurirea aeste.Prin sp.nr.71/2003 a Judecatoriei Zalau,inculpatul a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani inchisoare,A fost eliberat la 24.11.2004,cu un rest de pedeapsa nexecutat de 990 zile,durata ce a expirat la data de 15.08.2007.Important- Insa va aduc la cunostinta ca aceasta setinta nr.71/2003,a fost atacata prin Revizuire la Curtea de Apel,Cluj Napoca si cum prevede la cele mentionate mai sus la data eliberarii adica respectiv data de 24.11.2004,am fost eliberat datorita faptului declansarii Revizuirii depus la data de 15 august 2004 si prin decizia data de catre Curtea de Apel Cluj la data de 24.11.2004 data-definitiva motivata dupa cum urmeaza: caseaza setinta nr.71.2003 a judecatoriei zalau cat si anuleaza mandatul de executare al pedepsei cu inchisoarea si dipune rejudecarea cauzei de catre aceeasi instanta respectiv,Judecatoria Zalau. Evident ca in urma rejudecarii prin sp.490/2005 a Judecatoriei Zalau,definitva la data de 25.06.2005 prin neapelare,inculpatul a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe un termen de incercare de 5 ani.Inculpatul a fost reabilitat de drept la data de 25.06.2010,in conf.cu prev.art.86 ind.6 Cpp.
Intrebarea si nelamurirea mea este. Privitor la cele precizate mai sus am sa va explic decizia Curtii de Apel Cluj fata de revizuire si recurs,urmatoarele decizii:24/11/2004 Soluţionare
Admite recursul declarat de inculpat,casează decizia penală nr.119/2004 Trib. Sălaj şi sent.penală nr. 7/2003 a Jud. Zalău,anuleaza mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea,daca nu este retinut in alta cauza şi trimite cauza spre rejudecare instanţei de fond, respectiv Judecătoriei Zalău.Datorita acestei intrebarea este: poate fi luata in considerare ulterior sau mai tarziu de catre o alta instanta de judecata o setinta care defapt a fost casata in intregime si acea setinta decisa definitiva prin casarea ei,poate sa apara si in cazierul Judiciar o data ce ea a fost casata definitiva propiu zis ea nu exista...?Cu speranta ca astept un raspuns,va multumesc cu respect.Gabriel.
Sunt de acord cu dv, de multe ori se sterg mentiunile din cazier - cand vorbim de reabilitarea de drept si intradevar, asa trebuie sa fie in mod normal, insa exista si situatii (multe) pe care le-am intalnit in practica, unde este necesar ca instanta sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept si sa dispuna stergerea mentiunilor din cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre doua hotarari penale pentru aceasi fapta.cazier judiciar evidentiat Gabriel Pop Gabriel Pop Buna. Am o intrebare daca este posibil .In Cazierul Judiciar sunt trecute evidentiate si in prezent- doua hotarari (setinte penale)pentru aceasi fapta 1. una ... (vezi toată discuția)
Despre art.37.lit.b urmat de o noua condamnare dupa reabilitarea de drept si altele. Gabriel Pop Gabriel Pop Buna.Am o nelamurire cu privire la recidiva PostExecutorie,casarea in totalitate a unei unei setinte cu dispozitia Rejudecarii si a Reabilitarii de drept cat ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar valentinanghel2005 valentinanghel2005 In data de 23.06.2005 am fost condamnat 1 an si 2 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf. art. 81,82 CP prt. art. 78/1 OUG 195/2002 def. prin neapelare. ... (vezi toată discuția)