avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amendã judiciarã în cauzã civilã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amendã judiciarã în cauzã civilã

buna ziua:
cum e posibil ca pt. o contestatie a unui proces verbal de contraventie sa fi amendat judiciar cu maximum legal-700 lei, la proces am respectat tot ce trebuie ,e prima data cand apelez la instanta ,.am facut cerere de reexaminare ,dar au dat irevocabil.
cum se poate anula ?
multumim
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:56, 25 Noiembrie 2012
se sanctioneaza cu amenda judiciara de la 50 lei la 700 lei faptele prevazute in art. 108 ind. 1 alin.1 lit. a-f CPC.
In cuprinsul incheierii care vi s-a comunicat trebuie sa existe motivele aplicarii acestei amenzi.
Impotriva incheirii, potrivit art. 108 ind. 5 alin 1 Cod procedura civila, se poate face numai cerere de reexaminare.
florin_babi a scris:
am facut cerere de reexaminare ,dar au dat irevocabil.
cum se poate anula ?

Nu se mai poate face nimic. Încheierile date în soluţionarea cererilor de reexaminare a încheierilor prin care se stabilesc amenzi judiciare nu sunt susceptibile de a fi atacate.
daca fac o sesizare la CSM ,cu toate documentele este vreo sansa?
Nu sunt şanse. CSM-ul nu are competenţe în privinţa anulării amenzilor judiciare şi, chiar dacă ar avea competenţe în această privinţă, există prevedere legală foarte clară, peste care nu ar avea cum să treacă (art. 108 ind. 5 Cod procedură civilă).
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendã judiciarã pentru neprezentarea în instanþã în calitate de martor dumutaadrianred dumutaadrianred Buna seara, o intrebare,. Sunt martor intr-un proces civil, pentru contestarea unei amenzi primite la mitingurile pro Arafat. In fine, problema este ca nu am ... (vezi toată discuția)
Cerere reexaminare calytul calytul La cererea de reexaminare privind amendarea pentru ca nu au fost trimise la timp niste acte la judecatorie, se intemeiaza pe dispozitiile carui articol si lege? (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla daca nici la al doilea termen nu ma prezint? alinus21 alinus21 buna seara! As dori sa stiu ce se intampla daca nu pot ajunge la termen. Sunt petent. Mentionez ca este al doilea termen, nici la primul nu am putut sa ma ... (vezi toată discuția)