avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna fond?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna fond?

Astazi am avut proces privitor la anularea unui proces verbal de contraventie si am primit raspuns stadiul procesual - fond. Ce inseamna aceasta ? Va rog sa imi explicati!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana Mara , utilizator 13:53, 25 Februarie 2020
Judecata pe fond este prima etapa procesuala, este judecarea in fata primei instante.
Procesul civil contine mai multe faze procesuale
1. Fond
2. Apel
3. Recurs



Fondul sau judecata in prima instanta in cazul dvs. la Judecatorie, presupune parcurgerea unor etape respectiv formularea cererii de chemare in judecata ( contestatia), apoi dezbaterea cand partile isi sustin pretentiile, propun probe, formuleaza concluzii si in cele din urma deliberarea si pronuntarea hotararii de catre instanta de judecata.
Va multumesc, dar am fost citat, a fost audiat si martorul din partea politistului, nu trebuia sa dea pronuntarea?
Nu obligatoriu. Instanta poate avea nevoie de mai multe informatii, partile poate doresc sa aduca si alte dovezi, poate nu a fost realizata procedura de citare a unor parti, etc.

Alte discuții în legătură

Fondul cauzei sorana_g sorana_g Imi poate spune un avocat ce inseamna expresia \\" a face fondul cauzei \\" intr-un proces civil, ce se refera ? multumesc (vezi toată discuția)
Faza procesuala a procesului de partaj judiciar am issimo67 issimo67 Lamurire faza procesuala a procesului de partaj judiciar Intrebarea este : Am revenit din nou la faza dezbaterilor,noi probe, intampinari etc si iar se ... (vezi toată discuția)
Termenul de judecata harley_queen harley_queen Buna ziua! Intrebarile pe care urmeaza sa le pun ar putea fi considerate puerile, insa am incercat sa imi lamuresc niste curiozitati, legate de termenul de ... (vezi toată discuția)