avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
LIVE, ACUM ESG în România: Reglementări și implementarea practică a cerințelor de raportare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termenul de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termenul de judecata

Buna ziua!

Intrebarile pe care urmeaza sa le pun ar putea fi considerate puerile, insa am incercat sa imi lamuresc niste curiozitati, legate de termenul de judecata si din pacate nu am reusit. Asadar:

1. Ce este termenul de judecata?
2. Termenul de judecata are legatura directa cu judecata in prima instanta ?
3. In cadrul procesului penal, exista un singur termen de judecata?
4. In cadrul acestui termen de judecata, inculpatul va fi condamnat?
5. Persoanele care trebuie audiate (ex: martori, expert, etc) vor fi audiate inaintea acestui termen?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: harley_queen , utilizator 22:28, 30 Aprilie 2020
1. termenele de judecată sunt datele la care judecătorul stabilește că părțile se vor prezenta în instanță pentru derularea etapelor procesului;
2. nu, sunt termene în. toate fazele procesuale;
3. nu, doar arareori;
4. la ultimul tremen, instanța ”rămâne în pronunțare” și, dacă este cazul de condamnare, da, va și condamna (deși, în practică, asta nu se întâmplă în ședință publică);
5. la termenul de administrare a probelor.
Multumesc frumos pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 320 indice 1 c.pr.pen. declaratia persoanei acuzate CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva daca exista situatii in care anterior momentului de a se aplica art. 320 ind. 1 C.pr. pen., instanta considera ca persoana a fost audiata fara sa ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna fond? pop07 pop07 Astazi am avut proces privitor la anularea unui proces verbal de contraventie si am primit raspuns stadiul procesual - fond. Ce inseamna aceasta ? Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Art. 3201 alin. 1 din codul de procedurã penalã sunt neconstitutionale jeniferr jeniferr Admite exceptia de neconstitutionalitate si constată că dispozitiile art. 3201 alin. 1 din Codul de procedură penală sunt neconstitutionale în măsura ... (vezi toată discuția)