avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

se poate solicita demisia cu o data ulterioara (=1 saptamina) cererii, pentru a evita prelungirea derularii unei perioade de preaviz peste data cind se doreste incetarea CIM (=pensionare anticipata partiala)? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 20 Octombrie 2012
De ce nu faceti o cerere de incetare a contractului individual de munca cu acordul partilor (art.55, lit.b) din Codul muncii), cu o data convenita cu angajatorul, si nu mai este nevoie de preaviz ca in cazul demisiei (art.81 din Codul muncii).
Multumesc!
Incetarea c.i.m. in cazul in care persoana respectiva indeplineste conditiile pentru pensionarea anticipata partiala se face la data comunicarii deciziei de pensionare .. prin urmare, nu va vad de ce nu se asteapta comunicarea deciziei de pensionare anticipata partiala daca se vorbeste despre o astfel de situatie ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 joburi radaliliana radaliliana lucrez cu norma intreaga(8 ore)in prestari servicii si de 1 an lucrez cu 4ore intr-un magazin mare.Solicitarea psihica fiind prea mare,vreau sa renunt la 4 ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma poate da afara inainte de terminarea preavizului in caz de demisie? CristeaDenisa CristeaDenisa Mi-am dat demisia si inainte de terminarea perioadei de preaviz, sa facut inventar pentru a preda gestiunea si din ziua respectiva mi-a spun sa merg sa semnez ... (vezi toată discuția)
Demisie cu acordul partilor Aryyanna Aryyanna Buna ziua, Intrucat oamenii acestia de la stat ajung sa zapaceasca omul, adresez o rugaminte: Daca prin demisia mea am solicitat incetarea activitatii ... (vezi toată discuția)