bote marius a scris:
Faptele juridice au avut loc in timpul cat era in vigoare vechiul cod .
Aha! Si moartea ce-o fi? Vreun
drept? :D
Se aplica legea in vigoare de la data mortii. Adica Noul Cod Civil, pentru ca tocmai i-am "taiat moţul" la
un an de la aplicare. (iar faptul mortii, dupa spusele utilizatorului, a intervenit "
acum cateva luni").
Horia_G a scris:
Eu am deja acel certificat de mostenitor.Am avut nevoie de el deoarece nu puteam obtine nici o informatie.
...Unde stiam de pasiv am lasat documente si date de contact dar nu am fost contactat.
Minunatul cerc vicios. Actul de optiune succesorala ar trebui facut in cunostiinta de cauza (ca doar de-aia iti lasa legea
un an de gandire), dar Banca (fiindca-i mai cu moţ) nu sufla o vorba pana nu-i aduci certificatul, care (in opinia ei) raspunde la intrebarea: Da' matale cine zici ca esti? Adu patalamaua de SUCCES
OR, zice banca. (Desi, in opinia mea, calitatea de SUCCES
IBIL - persoana care indeplineste conditile prev de lege pentru a putea mosteni, dar care NU si-a exercitat inca dreptul de optiune succesorala, ar trebui sa fie suficienta pentru ca banca sa ofere informatii.)
Mai mult decat atat, chiar daca, de buna credinta fiind, te-ai straduit sa afli daca esti dator, ea tace ...
Aha! Si ...
culpa in intarziere, cam pe unde ar fi !?