avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ancheta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ancheta penala

Buna ziua,

Am fost citat sa ma prezint la politie in data de ..... ora...... in calitate de parte vatamata. Am depus o plangere penala pentru furt la procuratura in care am explicat totul. Au fost audiati martorii propusi de mine care au declarat in favoarea mea.
Intrebare: ce se va intampla la sectia de politie? Voi da declaratii? Voi fi pus fata in fata cu invinuitul? La ce sa ma astept?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 16:14, 21 Octombrie 2012
Va puteti astepta la orice.
Este posibil sa se faca si o confruntare.
depinde in ce faza e dosarul .Vi se poate lua o noua declaratie, va poate intreba daca aveti pretentii, poate vi se restituie bunurile furate,poate nu au gasit faptuitorii, e posibila si o confrutare...
Probabil santeti chemata pentru a da o declaratie, va poate pune in vedere că va puteti constituii parte civilă daca nu ati facut-o pana acum, in tot cursul urmăririi penale, iar în faţa primei instanţe de judecată, până la citirea actului de sesizare.
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Am indoieli serioase ca politia va cheama sa sa intrebe daca vreti sa va constituiti parte vatamata.
De fel, politia evita pe cat se poate asa ceva si daca partea vatamata nu are avocat angajat nu este lasata sa se constituie parte civila in procesul penal.

Este posibil sa fie vorba de o reaudiere sau de o confruntare desi daca exista martori cam greu de spus din ce motiv sa se faca confruntarea.
Avocatul dvs. ar fi cel mai in masura sa isi dea seama pentru ca el cunoaste toate amanuntele posibile si imposibile ale cazului.

Sa ne anuntati si pe noi dupa ce mergeti pentru ca ne-ati starnit curiozitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea calitatii de inculpat,inaintea administrarii probatoriului mary6 mary6 Buna ziua.In 2014 in baza mai multor plangeri penale,se dispune inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de amenintare.In anul 2015 se pune in miscare ... (vezi toată discuția)
Daca reaudierea partii vatamate s-a efectuat fara aparatorul invinuitului Cristian501 Cristian501 Subiect: daca reaudierea partii vatamate s-a efectuat fara aparatorul invinuitului daca reaudierea partii vatamate s-a efectuat fara aparatorul invinuitului ... (vezi toată discuția)
Declaratii mincinoase date de p. vatamata Gabitz1983 Gabitz1983 Buna seara, Partea vatamata dintr-un dosar de inselaciune a mintit in fata politiei, in privinta modului in care l-a cunoscut pe invinuit, sustinand ca s-au ... (vezi toată discuția)