avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amendat pentru ca am anuntat o fapta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amendat pentru ca am anuntat o fapta

buna
Stiu ca nu in aceasta sectiune a forumului trebuia sa postez dar altundeva nu am gait si asta mi se apre cel mai potrivit

in data de 25.01.2009 ma aflam intr-un loca Am fost martorul unui scandal care s-a lasat cu victima (are umrul fisurat) am sunat la 112 si iata apare si politia (mentionez ca era un singur agent). Nu a vrut sa preia plangerea sub motivul ca atat eu cat si victima am consumt bauturi alcoolice. am incercat sa-i explic ca intre starea de ebrietate si faptul de a consuma exista dieferente dar nu a vrut sa asculte. In acel moment am solicitat sa mergem sa mi se recolteze atat mie cat si victimei probe biologice pentru a putea sustine ceea ce zice domnul agent. A refuzat. la finalul discutiei ma intreaba daca semnez, am zis ca nu semnez nimic pana cand nu citesc ceea ce semnez la care dansul (agentul) a zis ca refuz a bagat ceva hartii in buzunar si a plecat. Azi am primit acasa proces verbal pentru ca am abuzat de 112 si m-a amanedat cu 500 ron.
E posibil asa ceva?
Data viitoare cand vad o crima nu am sa sun ca tot eu o iau in freza!

Cel mai recent răspuns: alturistul , utilizator 17:46, 4 Februarie 2009
Probabil ca agentul a considerat sesizarea facuta prin serviciul 112 ca ne temeinica. Acesta este motivul sanctionari. Dvs. nu trebuie decit sa faceti dovada ca ati avut dreptate. In functie de probe instanta va dispune. La fel puteti proceda si in cazul in care sunteti nemultumit de agentul constatator. Dar atentie trebuie sa probati sustinerile.
Domnule,depuneti plangere la judecatoria competenta material si teritorial impotriva procesului verbal,sub aspectul nerespecatrii oug 2/2001,la instanta de judecata.Aratati in plangere faptul ca agentul constatator nu a avut martor (i) la cele constatatate de dansul,si astfel v-a viciat dreptul la aparare,prin faptul ca nu a existat un martor care sa confirme sau sa infirme cele aratate de agent in procesul verbal.
si de ce nu chiar si o plangere penala la parchet impotriva agentului pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. sa vedem ii mai arde de intocmit procese verbale aiurea si sa nu mai ia masurile pe care era in drept sa le ia?!! probabil ca fusese deranjat de la vreun joc de remmy.;)
Probarea faptului ca am fost amenintat este imosibila deoarece am un singur martor, martor care este victima agresiuni si detine acvte medicale printre care si o radriografie cum ca are umarul fisurat + concediul medical acordat.
Agentul constatator a trecut in procesul verbal ca ne aflam in stare de ebrietate fapt ce nu se poate proba deoarece a refuzat sa mergem la recoltarea probelor biologice sau a utilizarii unei fiole, iar din cate stiu eu faptul ca lui asa i s-a parut dupa ochi nu poate fi o proba in instanta.

multumesc pentru raspuns
Prietene, din ceea ce spui tu si vis-a-vis de ce probe ai (acte medicale) eu gandesc ca in instanta o sa ai castig de cauza. Numai ca va trebui sa dovedesti ca omul a suferit leziuni in locul in care a venit garcea si la momentul respectiv nu altunde.

Fa contestatie si mergi in instanta! Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema permis suspendat ContSters320491 ContSters320491 Buna ziua, Seara trecuta am patit un mic ghinion circuland cu autovehiculul personal dupa ce am luat o curba am oprit masina pe un trotuar ghinionul meu a ... (vezi toată discuția)
Permis conducere Georgian_007 Georgian_007 Fiului meu i s-a retinut permisul de conducere pentru depasire pe linie continua. Las deoparte faptul ca a fost fortat de un "Maxi-Taxi" sa faca aceasta ... (vezi toată discuția)
Accident constatat de un agent, pv intocmit de un alt agent Valentin26 Valentin26 Buna ziua, Care ar fi solutia legala privind urmatorul accident fara victime: - intersectie semaforizata, semafoare galben intermitent, eu am indicatorul ... (vezi toată discuția)