avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte mostenire

Buna ziua , am o intrebare , caut un raspuns , mama mea are o casa mostenita de la parinti ei cu act de vinzare cumparare dar pe jumatatea casei din 1995 si pe cealalta jumatate are sora ei , casa acum in prezent se vinde , in actul de vinzare e trecuta doar mama , tata nu e trecut i sa spus de la notar ca sa faca succesiunea , tata fiind decedat , noi suntem doi frati vrem sa ii dam semnatura mamei sa vinda acea casa mostenita de la parinti ei ce se poate face ? sora ei insista sa facem mostenirea si sa ii cedam mamei ,
mama mai are o locuinta impreuna cu tata la aceasta casa nu vrem sa ii dam semnatura ce putem face ? putem sa desbatem mostenirea numai pt. casa care e cu sora ei cu specificatie sa dam semnatura numai pt. acea casa cum ne sfatuiti ?
la locuinta care sta si e facuta cu tata inpreuna noi nu vrem sa ii dam semnatura .
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 18:15, 21 Octombrie 2012
la mostenirea mamei nu are c e cauta tatal asa ca nustiu ce succesiune sa faca de pe urma sotului pentru ca sotul nu are drept la mostenirea mamei ,mai incercati la un alt notar
nu stim daca tatal e trecut in actul de proprietate daca e trecut trebuie facuta succesiunea ?
se poate face succesiunea doar pt. o proprietate s au pt. tot ?
sssilvia a scris:

mama mea are o casa mostenita de la parinti ei cu act de vinzare cumparare


Mostenirea se obtine prin certificat de mostenitor, nu prin contract de vanzare cumparare... Daca a cumparat de la parintii ei, impreuna cu sora, inseamna ca pe cota mamei e coproprietar si tata, de aceea trebuie dezbatuta succesiunea. Nu puteti ceda mamei doar o parte din mostenire, renuntarea sau acceptarea sunt totale si privesc intreaga masa succesorala, toate bunurile care au apartinut tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa - act vinzare cumparare sssilvia sssilvia Din 1995 , o casa cu act vinzare cumparare , cu mama jumatate si cu sora mamei jumatate , in prezent casa se vinde noi nu stim daca in acel act e trecut tata ... (vezi toată discuția)
Dreptul la casa parinteasca corinamarianaburlacu corinamarianaburlacu parintii mei au primit prin repartitie de la locul de munca al tatalui meu in 1965 un apartament cu 2 cam pe care la divortul parintilor mei in 1977 la obtinut ... (vezi toată discuția)
Mostenire mangalia71 mangalia71 buna ziua va rog am si eu o intrebare tatal meu a murit in acum 10 ani si mama mai mult timp in urma noi suntem 3 frati la moartea mamei sa desbatut ... (vezi toată discuția)