avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Relatii romantice la serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Relatii romantice la serviciu

Angajatorul are dreptul de a impune angajatilor prin ROI ca in cazul in care se infiripa o relatie romantica la serviciu unul dintre cei doi sa paraseasca firma? Nu de alta dar am avut niste experiente cu oameni care isi petreceau timpul la serviciu mai mult impreuna decat muncind si... nu stim cum sa procedam in cazul asta, o idee ar fi sa completam ROI-ul dar... nu stiu cat de legal este.

Roberta
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 12:41, 4 Februarie 2005
Sub nici o forma. Se incalca libertatea individului.
personal cunosc ROI prin care angajatii aceleiasi familii nu pot lucra in cadrul aceluiasi departament;
iar politica nescrisa a firmei este de a suprima orice legaturi de alta natura decat profesionala ori de cu exceptia functiilor de conducere, la care exceptia devine un scop in sine, in sensul lucrarii informative...
cugetati, este sector privat, industrie farmaceutica
fortuna vis,
Daca exista nu inseamna ca este si legal.
Roberta,
Nu stiu daca este cazul sa introduci in Regulamentul Intern o clauza specifica privind sanctionarea manifestarii relatiilor de natura romantica la serviciu (infiriparea lor nu o poti impiedica, ceea ce afecteaza firma este timpul pe care il petrec ocupandu-se de altceva decat de sarcinile de serviciu, iar acest lucru, in masura in care poate fi documentat/dovedit, poate fi sanctionat ca atare, pentru indeplinirea necorespunzatoare a atributiilor postului). Daca este vorba despre un colectiv predominant tanar, e de asteptat ca aceste relatii sa dauneze atmosferei generale de la locul de munca, ca atare puteti introduce o clauza in RI din care sa rezulte ca nu este de dorit sa se manifeste aceste relatii aparute - ceva de genul: "Compania nu incurajeaza relatiile de natura romantica intre salariati", dar interzicera lor mi se pare o masura cam drastica (si, dupa cum au spus si ceilalti, susceptibil de a fi declarata nelegala in instanta).
Corina
Cred ca s-ar putea interzice manifestarea acestora in orele de program, la locul de munca, ceea ce nu atenteaza la libertatea individului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nescris?! klewos klewos Noul Cod civil foloseşte destul de frecvent termenul \"nescris\" (vreo 47 de rezultate în .pdf; v. forma republicată - articolele 19:3, 154, 218:3 etc.) în ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca pentru relatia cu un coleg copariu copariu Buna ziua , astazi am fost \\"bagat in sedinta\\" de catre sefii mei si mi-a fost pusa intrebarea ce alegi: relatia sau serviciul? Efectiv am ramas socat si nu ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contractul de munca Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Va consult intr-o problema legata de o discutie pe care am avut-o cu inspectorii de munca. La incheierea contractului individual de munca, dupa parcurgerea ... (vezi toată discuția)