avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acte doveditoare venit - reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acte doveditoare venit - reabilitare termica

Buna ziua,

Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta cu un document legal justificativ prin care asociatia de locatari poate cere proprietarilor acte confidentiale, gen fisa fiscala, adeverinta salariat in vederea elaborarii dosarului pentru Primarie pentru reabilitarea termica a blocului de locuinte.

Fac precizarea ca am dat o declaratie pe proprie raspundere, in care am specificat venitul mediu realizat per membru de familie, pe care evident am semnat-o. Mi s-a comunicat ca acea declaratie este insuficienta si ca este nevoie de acte doveditoare gen fisa fiscala pe 2011, adeverinta, talon de pensie etc.

Din punctul meu de vedere, o asociatie de locatari nu vad ca ar avea vreun drept legal de a cere fisa fiscala a vreunui locatar. Venitul este o informatie confidentiala.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns competent in aceasta privinta,

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Milady09, utilizator
Aprecierea ca asociatia de proprietari necesita stringent informatiile la care faceti referire,este inexacta de vreme ce interesul final il constituie dupa cum declarati " in vederea elaborarii dosarului pentru Primarie pentru reabilitarea termica a blocului de locuinte."
Documentul solicitat este necesar autoritatii publice locale in vederea analizarii situatiilor financiare individuale distincte,in care in cazuri motivate,autoritatea publica locala poate dispune degrevarea de plata a anumitor categorii de cetateni



Va multumesc pentru raspuns.

As dori daca se poate un text legal care face referire la aceasta solicitare. Venitul are caracter confidential si nu am dreptul conform contractului meu individual de munca sa-l divulg in acest mod, mai ales ca nu mi se specifica cadrul legal in care Primaria face aceaste solicitari.

Cu Banca de exemplu, se semneaza un acord de confidentialitate al datelor pe care aceasta le solicita etc ... Contractul individual de munca nu-mi permite sa inmanez pur si simplu un act confidential unui reprezentant al asociatiei de locatari ... care teoretic, la randul lui, il va inmana unui functionar al Primariei.

Va multumesc din nou.
Buna
Aceeasi problema o am si eu in Brasov. Am trimis primariei un mail in care sa trimita lamuriri dar trebuie sa treaca 30 de zile. Nu am inteles de ce nu se mai aplica ordonanta 19 (celebra 50 30 20). Referitor la prezentarea fisei fiscale ti se raspunde ceva de genul"nu vrei , nu participa blocul" raminind sa fi tu asa zisa oaie neagra.. . Nimeni nu nu poate prezenta un cadru legal al acestei cereri ( doar celebra explicatie "asa se face acum").
Observatie: Marea majoritate nu au nici cea mai mica problema in a inmina aceste acte administratorului!!!!!!! (motivare" pai daca ne face primaria trebuie sa le dam"!!)
Vreti bani europeni, atunci prezinti documente ce se solicita.In caz contrar puteti face reabilitare pe banii proprii.La fisc ori cum este declarat venitul. De ce sunteti asa secretoman.
Din cate stiu, "polistirenizarea" este gratuita ! De ce aveti nevoie de astfel de acte, pentru ca Primaria executa lucrarea din fonduri proprii !?

Alte discuții în legătură

Subventie la caldura chance1 chance1 Ma scuzati, dar nu stiu la ce categorie sa pun aceasta intrebare. Mama mea este pensionara. Pentru obtinerea subventiei la caldura are nevoie doar de cuponul ... (vezi toată discuția)
Abuz trei3 trei3 Buna ziua Pot beneficia de subventia pentru caldura conform Legii dar datorita presedintelui de bloc care nu vrea sa imi dea o adeverinta din care sa ... (vezi toată discuția)
Subventie obtinuta prin declaratii mincinoase marius_geanina marius_geanina moral sau legal oare?? avem niste vecini in bloc care desi ambii soti lucreaza in fabrica pe vreo 800-900lei net fiecare plus tichete de masa si copii ... (vezi toată discuția)