avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acte doveditoare venit - reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acte doveditoare venit - reabilitare termica

Buna ziua,

Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta cu un document legal justificativ prin care asociatia de locatari poate cere proprietarilor acte confidentiale, gen fisa fiscala, adeverinta salariat in vederea elaborarii dosarului pentru Primarie pentru reabilitarea termica a blocului de locuinte.

Fac precizarea ca am dat o declaratie pe proprie raspundere, in care am specificat venitul mediu realizat per membru de familie, pe care evident am semnat-o. Mi s-a comunicat ca acea declaratie este insuficienta si ca este nevoie de acte doveditoare gen fisa fiscala pe 2011, adeverinta, talon de pensie etc.

Din punctul meu de vedere, o asociatie de locatari nu vad ca ar avea vreun drept legal de a cere fisa fiscala a vreunui locatar. Venitul este o informatie confidentiala.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns competent in aceasta privinta,

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Milady09, utilizator
Am un apartament intr-un condominiu in care Presedintele (de fapt, presedinta) a cerut sec: imi aduceti declaratie notariala, ca sa nu se trezeasca nimeni apoi sa gaseasca alt vinovat. Urmarea fost ca NICIUN proprietar nu a adus declaratie notariala... La randul meu, presedinte fiind in blocul in care locuiesc, am cerut acelasi lucru si, previzibil, nimeni nu a adus declaratia cu pricina. Declaratia asta responsabilizeaza, nu mai zice nimeni apoi ca nu aduce o hartie sa alta, de venit, de proprietate, etc. In plus, fiecare isi asuma raspunderea, la bune si la rele. Dati declaratie, aduceti fisele cerute de venit si cereti sa fie pastrata confidentialitatea datelor, aveti tot dreptul !
Confidentialitatea...
Asociatia nu este operator de date cu caracter personal si nu poti trage la raspundere pe presedinte pentru divulgarea venitului.
Primaria este operator de date cu caracter personal iar declaratiile de venit pot fi depuse direct la primarie si nu la asociatie. Primaria este cea care stabileste cine poate beneficia de scutire la plata.
Varianta cea mai simpla pe care o vad ptr asigurarea confidentialitatii veniturilor este cea in care asociatia pune la dispozitia fiecarui proprietar un plic (din fondurile asoc) in care sa isi depuna declaratia de venit sau talonul de pensie pe care il preda apoi lipit, asociatia le preda consilierului desemnat.
Daca se vor afla veniturile vor apare barfe "Ia uite frate cat banet are asta si nu isi plateste intretinerea!". Bineinteles, sint cazuri si cazuri.
Da si nu, privind confidentialitatea veniturilor, eu am aceasta obligatie legala, deci oricine poate sa vada ce castig si de unde. Iar asta nu ma face sa ma simt rau, in niciun fel ! Nu va ganditi la politicieni, caci obligatia asta o are si cel mai marunt functionar de primarie, cel mai amarat politist, etc, etc.
Bună dimineata, cred că aici sunt două situații care trebuie tratate separat. În cazul în care veniturile declarate pe propria răspundere implică o contribuție proprie redusă, atunci sunt de acord că trebuie aduse documente justificative. În cazul în care veniturile declarate implică oricum contribuția maximă, atunci nu văd necesitatea justificării acestora.
Mai este o problema cu acea declarație, și anume se cere justificarea veniturilor locatarilor, nu proprietarului. Acesta este un punct care nu are logică, pentru că, evident, locatarul se poate încadra în altă grupă de venituri, dar responsabilitatea plătii este până la urmă a proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie la caldura chance1 chance1 Ma scuzati, dar nu stiu la ce categorie sa pun aceasta intrebare. Mama mea este pensionara. Pentru obtinerea subventiei la caldura are nevoie doar de cuponul ... (vezi toată discuția)
Abuz trei3 trei3 Buna ziua Pot beneficia de subventia pentru caldura conform Legii dar datorita presedintelui de bloc care nu vrea sa imi dea o adeverinta din care sa ... (vezi toată discuția)
Subventie obtinuta prin declaratii mincinoase marius_geanina marius_geanina moral sau legal oare?? avem niste vecini in bloc care desi ambii soti lucreaza in fabrica pe vreo 800-900lei net fiecare plus tichete de masa si copii ... (vezi toată discuția)