avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

In anul 2005 am avut un accident de circulatie. Vina mea. Proces, sentinta definitiva si irevocabila. Daune morale. Executare silita. Acum nu stiu exact care e procentul ce imi poate fi imputat, procesul s-a terminat in 2006...de atunci am avut vreo 2-3 intalniri cu executorul, vreo doua declaratii ...si cam atat...am dat ceva banuti pana acum...ultimii dati au fost in vara lui 2011 cand munceam. Acum m-am angajat si nu stiu exact ce sa fac...ar trebui sa trimit din buna-credinta bani sau ar trebui sa imi vina la locul de munca vreo hartie ceva? Se poate prescrie ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Crrr , utilizator 14:27, 24 Octombrie 2012
Domnule, asiguratorul, emitentul politei RA pe care ati platit-o ESTE OBLIGAT sa plateasca toate sumele de bani pentru care dvs si ei ati fost obligati in solidar fata de partea vatamata. Pentru tot ce ati platit dvs aveti drept de regres fata de ei, ei trebuie sa plateasca inclusiv daunele morale, cheltuieli cu spitalizarea, etc.
Se poate ca din lacomie, partea vatamata sa fi executat asiguratorul si acum sa incerce sa va spolieze si pe dvs. Verificati cu asiguratorul daca au platit cumva sumele la care ati fost obligati deja in solidar.

In general avocatul partilor vatamate se duce cu executare contra asiguratorului, acesta este intotdeauna solvabil si cu o simpla poprire recupereaza toate sumele de bani .
Succes,
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
ContSters214341, utilizator
Poate am omis sa pun evidenta faptul ca polita RCA, ca si autoturismul, era pe numele fratelui meu, nu al meu, cel ce ma aflam la volan in momentul producerii accidentului...polita RCA este pe persoana sau pe autovehicul? Va multumesc pentru raspunsuri.
Ce a dispus instanta, cum suna dispozitivul? Nu e pe persoana, e pentru orice persoana conduce masina cu acordul proprietarului.
Nu am hotarea la indemana sa va pot reproduce exact...dar, din cate imi aduc aminte este faptul ca in hotararea era stipulata pedeapsa cu suspendare de 8 luni si termentul de incercare de 1 an...plus cheltuielile de spitalizare si daunele morale erau trecute...dar nu este trecut in mod expres cine cum plateste....faptul ca am platit din surse proprii cheltuielile de spitalizare era trecut-----iar in procesul verbal de la executor nu prea inteleg mai nimic...unde ma sfatuiti sa ma adresez pentru a ma lamuri exact.
Cu siguranta sunteti obligat in solidar cu asiguratorul. Discutati cu ei, vedeti daca au platit acele sume de bani, daca au platit, executorulnu are de ce sa va caute. Intrebati-l si pe executor de ce nu executa simplu cu poprire la banci pe conturile asiguratorului.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli spitalizare victima machis machis În baza politei RCA societatea de asigurare achită sumele de bani la care asiguratul a fost obligat prin hotărâre judecătorească, respectiv : ... (vezi toată discuția)
Poliþã rca machis machis În urma unui accident de circulaţie o societate a fost obligată în solidar cu prepusul său (cond.auto) la plata unor despăgubiri materiale şi a unor ... (vezi toată discuția)
Daune morale in solidar?? dia2120 dia2120 daca printr o hot pen ,2 inculpati vizati si partii vatamate i s-a acordat daune morale in cuantum de 500 euro ,iar un inculpat este condamnat ,daunele ... (vezi toată discuția)