avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie suspendare contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie suspendare contract munca

Buna ziua ,
V arog frumos un raspuns la acesta problema a mea. In decembrie 2011 m-am intors la serviciu din concediu de maternitate insa postul meu a fost desfiintat si m-au primit inapoi facandu-mi angajarea pe alt post din 15 ianuarie 2012 , 20 zile fiind in preaviz pana s-a ivit acest post .Mi-au facut angajarea pe perioada determinata pana pe data de 31 Octombrie 2012.Eu intre timp am nascut al doilea copil in data de 11 August 2012 si cu data de 15 octombrie trebuie sa intru in concediu de maternitate.Acum in data de 01.11 2012 contractul meu de munca inceteaza cu ce ma afecteaza acest lucru ? Nu mai pot intra in concediu de maternitate? Eu le-am cerut celor de la serviciu sa-mi faca decizia de suspendare a contractului pe perioada de 2 ani ca vreau sa stau 2 ani acasa .Ce se va intampla cu mine acum daca expira contractul?Spuneti-mi si mie legea ca trebuie sa fiu informata cu oamenii astia de la servciu asa m-am luptat si prima data cu ei .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 22 Octombrie 2012
In acest caz, daca nu se prelungeste durata c.i.m. , acesta va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a foist incheiat.


Art.49 c.mun.
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.


Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
.......
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
....

Buna ziua ,
Va rog stiu ca expira contractul dar intrebarea este POT SA INTRU IN CONCEDIU DE MATERNITATE 2 ANI ? Contractul inceteaza nu sunt obligati sa ma mai primesca eu trebuie sa-mi gasesc alt serviciu insa vreau sa stiu eu cu data de 15Octombrie intru in concediu de maternitate caci contractul inca nu a expirat .
In aceste conditii , daca va inceteaza raportul de munca atunci veti putea beneficia de somaj .. din somaj se poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.. pe perioada celor doua concedii, somajul este suspendat urmand a se relua la terminarea CCC.

Asadar, la data cand va incetea raportul de munca va puteti duce la AJOFM pentru a va inscrie la somaj ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu,indemnizatie copil cu jumatate de norma maria85maria maria85maria Buna ziua! Va rog,cineva sa ma ajute.Sunt angajata din 01.03.2012 cu jumatate de norma ,salarul brut de 420 lei.Am ramas gravida in 25.08.2012.Este posibil sa ... (vezi toată discuția)
Contract munca perioada determinata lure lure Buna ziua. Am incheiat un contract de munca pe perioada determinata, in prezent in al 2-lea an de prelungire(expira la 15 ianuarie ). Sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca enmihaela enmihaela Buna ziua! Am si eu o intrebare... Am contract de munca pe perioada determinata,pana pe 30.09. Mi s-a spus ca nu mi se mai poate prelungi,desi mai am inca 30 ... (vezi toată discuția)