avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul de a lucra in Uniunea Europeana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul de a lucra in Uniunea Europeana

Buna seara am si eu o intrebare: daca sunt cetatean european, de ce nu am dreptul sa lucrez ,cu carte de munca in Germania decat dupa 3 luni? Am fost acolo mi am depus actele,adica le am trimis la Boon si mi au dat raspuns, ca doar dupa 3 luni pot lucra cu carte de munca. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: theo28 , utilizator 13:44, 26 Octombrie 2012
Persoanele necalificate au nevoie in continuare de permis de munca, acesta poate ajunge in cateva luni, in functie de procedurile birocratice germane.

Da, exista calificarea (si deci cursuri de calificare) de menajera sau ajutor de bucatar.

Puteti lucra totusi ca menajera sau ajutor de bucatar ca liber profesionist, adica ca PFA, dar doar daca angajatorul (impropriu spus) accepta.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Din cate cunosc trebuie permis de munca pentru a lucra in Germania ... dn 2012, nu mai este nevoie de permisul de muncă obligatoriu pentru următoarele categorii:
- absolvenţii de facultate care solicită un loc de muncă corespunzător pregătirii lor;
- persoanele care vor începe o pregătire profesională într-o întreprindere şi
- persoanele care accesează locuri de muncă sezoniere.
Va multumec din suflet pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru in germania RoXy_11 RoXy_11 buna ziua! am cautat date despre munca la negru si am gasit aceasta pagina, pot sa spun ca sunt intr-o situatie similara daca nu si mai rau pentru ca am creat ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere obtinut in romania cu rezidenta in germania almeueumie almeueumie Buna,ma numesc Gabriel si sunt nascut in Sibiu.Am cateva probleme la care nu gasesc raspunsuri.In anul 2011 m-am angajat (temporar sau sezonier,nu cunosc exact ... (vezi toată discuția)
Cum primesc permis de munca in germania? petry123 petry123 Buna ziua la toata lumea. as avea cateva nedumeriri cu privire la obtinerea permisului de munca in Germania. Am sa va explic situatia mea ca sa intelegeti cum ... (vezi toată discuția)