avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declaratie rude
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declaratie rude

Am primit o adresa care m-a stupefiat. Ni-se cere sa completam niste tabele cu numele salariatilor care au rude salariate in cadrul aceleeasi societati si in societ[tile afiliate. Inclusiv rudele de gr 2. Exista o baza legala pt. o astfel de solicitare?
Cel mai recent răspuns: dandana1 , utilizator 11:56, 24 Octombrie 2012
dandana1 a scris:

Totusi, o asemena solicitare nu intra in contradictie cu legea 677 privind protectia datelor

O astfel de masura ar putea fi nelegala raportat la legea 677,dar si in spiritul acestei legi este esential scopul colectarii si prelucrarii datelor. Daca scopul este unul legitim, atunci prelucrarea poate fi legala.
Tot legea 677 prevede si o serie luuunga de obligatii pentru cel care colecteaza date (de raportare in anumite conditii, de securitatea pentru baza de date, de garantii), si o serie de masuri de protectie pentru persoana vizata.

Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Dalia26 Dalia26 Buna ziua, o persoana in varsta care nu avea sotie, copii, frati sau parinti in viata, a lasat prin testament la notar un apartament fiicei mele. Singurele ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu veri primari ContSters424612 ContSters424612 buna am o intrebare va rog sa ma lamuriti a murit o verisoara primara,ea nu a fost casatorita niciodata fratii nu are ,parinti nu are ,in schimb sunt 2 frati ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venit si consecinte BogdanH BogdanH Buna ziua! Incerc sa iau un credit ipotecar, dar ma lovesc de refuzul angajatorului in legatura cu adeverinta de venit, deoarece, spun ei, nu sunt obligati ... (vezi toată discuția)