avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli pausale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli pausale

pe scurt. O societate da in chirie spatii intr-o cladire tip mall. locatarii primesc lunar factura continand cheltuielile aferente spatiului inchiriat precum si suma privind cheltuielile pausale(comune). De cele mai multe ori cheltuielile comune sunt mai mari decat cele aferente spatiului inchiriat. Acest aspect ridica semne de intrebare mai ales ca vorbim de sume lunare de peste 1000 lei cheltuieli comune. As dori sa stiu care e modalitatea de stabilire a cheltuielilor comune in astfel de situatii(imobil doar cu spatii comerciale) si care sunt actele normative la care ma pot raporta?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:43, 23 Octombrie 2012
catalinchis a scris:


suma privind cheltuielile pausale(comune).


Cheltuielile comune sunt total diferite fsta de impunerea in sistem pausal
PAUªÁL, -Ã, pauşali, -e, s.n., adj. 1. S.n. Sistem de plată pentru o prestaţie de serviciu, pentru un consum de energie etc. prin fixarea cu aproximaţie a unei sume globale. 2. Adj. (În sintagmele) Tarif (sau preţ) pauşal = tarif sau preţ care se plăteşte uniform, stabilit în baza experienţelor sau a unei evaluări. Asigurare pauşală = asigurare pentru bunuri, persoane etc. contra plăţii unei prime de asigurare unice (medie). [Pr.: pa-u-] – Din germ. Pauschale.
Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan”,


Daca spatiul se afla in imobil de locuit in comun in care exista infiintata asociatie de proprietari,
studiati prevederile L nr 230/2007 si normele acesteia de aplicare HG nr 1588/2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatiile de proprietari profita de oamenii care nu cunosc legea romanro romanro Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns :) Am un apartam cu 2 camere intru- un bloc nou, in care nu locuieste nimeni, iar cei de la ... (vezi toată discuția)
Conventie intre asociatie de proprietari si chirias apt. destinatie comerciala chiriasaptcudetinatiecomerciala chiriasaptcudetinatiecomerciala buna ziua Sunt chirias (persoana juridica) al unui apartament situat la parterul unui bloc de pe un bulevard din bucuresti Conform contractului de inchiriere ... (vezi toată discuția)
De 7 luni nu locuiesc in apartament , e normal sa am 700 de lei la intretinere ? M.Victorrr M.Victorrr Buna seara , Am achizitionat de 7 luni un apartament , intr-un bloc nou , care are lift . inca nu m-am mutat in acest imobil , dar ceea ce face ... (vezi toată discuția)