avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez de un sot agresiv
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez de un sot agresiv

Buna ziua,vreau sa divortez de sotul meu care ma agreseaza fizic si verbal.Suntem casatoriti de 15 ani si avem un baiat de 10 ani.Sotul meu ma bate si pe mine si pe copil,dar nu pot sa divortez,deoarece m-a amenintat ca ma omoara.Ce sa fac?Nu am martori,nu pot sa bag divort si sa locuiesc cu el in aceeasi casa,dar nici nu-mi permit sa inchiriez o alta locuinta .Copilul este terorizat de sotul meu.Va rog dati-mi un sfat,cum sa procedez?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AntiStress , utilizator 23:47, 24 Octombrie 2012
Faceti in felul urmator.
1) faceti plangere la politie pt loviri si alte violente si infractiunea de amenintare.
2) Cereti evacuarea sotului agresiv.
3) Faceti cerere de divort.
Asta daca puteti dovedi violenta sotul, adica daca sotul violent lasa si urme pe care le puteti constanta printr-un certificat medico-legal. In caz contrar... puteti face plangere la politie pe numele dvs si pe numele copilului dvs ca reprezentat legal... poate asa aveti un minim de sansa sa puteti pune in aplicare cei 3 pasi.
Stimata doamna, si eu va sfatuiesc sa urmati calea descrisa mai sus.

Va fi insa foarte greu sa procedati in acest mod fara sa aveti avocat si fara sa va mutati.
Trebuie analizata de avocat eventualitatea ramanerii dvs. in domiciliul conjugal si evacuarea lui.
Si un ordin de restrictie ar putea fi foarte oportun insa este necesar sa aveti macar un martor.
Este destul de complicata situatia si singura nu cred ca va veti descurca.
Vorbiti cu avocatul cum sa procedati pentru ca pot fi mai multe variante.
Incepeti prin a chema politia de cate ori va agreseaza, apoi cereti sprijin si de la DGASPC, depuneti cerere la instanta pt emiterea unui ordin de restrictie si protectie, depuneti si cererea de divort.
Masura ordinului de restrictie va putea fi luata la cererea victimei sau din oficiu, de catre instanta de judecata, daca exista date sau indicii ca agresorul poate savarsi o alta infractiune indreptata impotriva membrilor familiei si daca ramanarea acestuia in proximitatea victimei si a celorlalti membri ai familiei prezinta un pericol social. Instanta va solutiona cererile in 24 de ore

Una dintre noutatile introduse prin Noul Cod civil in materia divortului este si dreptul la despagubiri, in situatia in care, culpa exclusiva apartine in totalitate paratului.
Astfel, in conformitate cu art. 388 din Noul Cod civil , sotul nevinovat, care sufera un prejudiciu prin desfacerea casatoriei, poate cere sotului vinovat sa il despagubeasca.

Instanta de tutela solutioneaza cererea prin hotararea de divort.


In temeiul art. 389 alin. 2 din Noul Cod civil: sotul divortat are dreptul la intretinere, daca se afla in nevoie din pricina unei incapacitati de munca survenite inainte de casatorie ori in timpul casatoriei.

El are drept de intretinere si atunci cand incapacitatea se iveste in decurs de un an de la desfacerea casatoriei, insa numai daca incapacitatea este cauzata de o imprejurare in legatura cu casatoria.

Intretinerea datorata potrivit dispozitiilor de mai sus se stabileste pana la o patrime din venitul net al celui obligat la plata ei, in raport cu mijloacele sale si cu starea de nevoie a creditorului.


Aceasta intretinere , impreuna cu cea datorata copiilor, nu va putea depasi jumatate din venitul net al celui obligat la plata.


Divortati, pur si simplu.
De avocat nu este nevoie, ci doar sa-l contactati pe dl. Cristian Cioaca, ala care a facut-o "evaporata" pe Elodia ... ca are metode de noua generatie, incat nici prin vise nu va mai ganditi ca ati avut un sot bataus.
Si o intrebare: sotul practica un sport cu violenta, cum ar fi: box, K1, lupte, judo ... ? poate nu are adversari pe puterile sale si atunci compenseaza prin maltratarea familiei.
Angajati un "corector de conduita", adica un zmardoi care sa-i dea vreo doua-trei lectii de buna purtare, si cu certitudine, nu va mai putea ridica mana (care o are in gips) asupra copilului si a dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
AntiStress, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire SaraLucia SaraLucia Buna ziua.Locuiesc separat de sot, impreuna cu cei 4 copii cu chirie, dar datorita posibilitatilor financiare insuficiente nu am putut finaliza divortul. Sunt ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez casa? dada1 dada1 Buna ziua, M-am casatorit in anul 2010, stand impreuna cu sotul meu din anul 2009. Din aceasta casatorie nu a rezultat niciun copil. Am locuit in ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica puiutz.puisor puiutz.puisor Buna ziua... sunt casatorita de 3 ani, dar nu prea merge casatoria (sotul este cam violent)... din aceasta casatorie a rezultat si un copil, care are acum 1 an ... (vezi toată discuția)