avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa firma,obligatorie ???
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa firma,obligatorie ???

Buna ziua,
As avea nevoie urgent de un raspuns din partea Dumneavoastra.
Societatile comerciale sunt obligati sa expuna afisaj,firma la locul unde isi desfasoara activitatea?Daca da ,care este actul normativ care reglementeaza aceasta obligatie?
Conform art.271 din Codul fiscal ,,Orice persoana care UTILIZEAZA un panou,afisaj sau o structura de afisaj pentru reclama si publicitate(...)datoreaza plata taxei anuale (...) OK daca ARE AFISAJ.Dar daca NU UTILIZEAZA,
nu are ,administratia financiara il poate obliga sa plateasca ,,taxa firma,,???
Conform normelor metologice a Codului Fiscal ,,firma,, este asimilata la categoria ,,afisaj,,.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 09:30, 24 Octombrie 2012
Taxa de publicitate si afisaj se plateste conform art 271, din Codul fiscal in baza dosarului depus de dvs la administratie. Probabil ca este "taxa de licenta si functionare", (, cod 71 si cod 84 care merg la bugetul local)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabla/inscriptie cu numele firmei pe cladire buliway buliway Buna ziua! Recent mi-am deschis un punct de lucru, si lucrez in domeniul IT, mai exact creare pagini web si promovari online. Inchiriez biroul de la o ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru banner madav1981 madav1981 vreau sa pun un banner publicitar in interiorul unei terase de apartament(terasa nu e inchisa cu geam). trebuie platite taxe pentru bannerul respectiv? (vezi toată discuția)
taxa pentru afiºaj în scop de reclamã ºi publicitate-incalcarea dreptului de proprietate razvan79vl razvan79vl Buna ziua! M-am hotarat sa gasesc o modalitate de a desfiinta aceasta taxa abuziva creeata de monstrul numit CODUL FISCAL si am nevoie de ajutorul tuturor! ... (vezi toată discuția)