avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Carte funciara blocata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Carte funciara blocata

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta.

Sunt in porcesul de cumparare al unui apartament. Problema este ca proprietarul ma cam plimba cu cartea funciara.
Adica de vreo 2 sapmtani spune ca tre sa iasa, iar acum mai nou, mi-a zis ca, cartea funciara este blocata pt 30 de zile doarece a mai incercat un unchi care are imputernicire sa scoata cartea funciara aceasta blocandu-se doarece au fost 2 cereri simultane.
Eu sincer nu prea cred. Mi se pare vrajeala ca sa fiu sincer.

Este posibil asa ceva ?

Mentionez ca nu am facut niciun precontract nimic, cartea funciare folosindu-ne la incheierea precontractului.

Va multumesc anticipat!

Stima.
Cel mai recent răspuns: antonia77 , utilizator 09:14, 24 Octombrie 2012
exista doua feluri de extrase de carte funciara:
1. extras pentru informare care poate fi solicitat de orice persoana interesata si indiferent de cate extrase se solicita nu se blocheaza cartea

2. extras pentru autentificare care se solicita numai de notarul public in vederea incheierii actelor autentice (numai de catre notarul public se poate solicita). aceasta operatiune presupune indisponibilizarea cartii funciare. daca o persoana solicita in acelasi timp altui notar public eliberarea unui extras pentru autentificare, primeste respingere de la cartea funciara, deoarece este cartea blocata.

mai exista posibilitatea ca o carte funciara sa fie blocata, in situatia in care este act in lucru la CF, care sa aiba n termen de solutionare de 10 zile (atentie: 10 zile lucratoare=2 saptamani).

poate exista situatia ca si cartea sa fie blocata 30 zile dar numai daca la expirarea termenului de valabilitate a primului extras pentru autentificare s-a mai depus o cerere pt eliberarea altui extras. per total sunt intr-adevar sunt 20 zile lucratoare.

oricum solutii sunt: se poate cere deblocarea cartii de catre proprietar prin notarul care a depus cererea.

in situatia in care este act in lucru la cartea funciara, de exemplu o dezmembrare a unui teren in mai multe loturi, nu are ce sa faca decat sa astepte termenul de solutionare. in general termenul pt o lucrare de dezmembrare este de 10 zile lucratoare in functie de BCPI.

pt consultarea termenelor de solutionare a cererilor, in functie de BCPI de care apartine imobilul, vizitati site-ul ANCPI-ului.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
antonia77, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cump pot bloca o carte funciara mpentru a preveni ori ce inscrieir in sarcini? victoria armina victoria armina doresc in un fel sau altul ca sa blochez cartea mea funciara pentru a preveni ori ce modificare sau inscriere in sarcini a unei persoane ,societati ,sau ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)
Problema fondul de garantare prima casa iv Sleipnir23 Sleipnir23 Buna seara, Va contactez in legatura cu o problema pe care am intampinat-o la fondul de garantare. Incerc sa obtin un credit prin prima casa de la BRD. ... (vezi toată discuția)