avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cotestație în anulare ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cotestație în anulare ?

Bună seara...am făcut o plângere contravenționala împotriva a două procese verbale care au avut concurență în modul de aplicare, ele fiind judecate în același dosar. Am primit două sentințe din care una din ele este IREVOCABILÃ iar cea de-a doua cu drept de recurs.Nedumerirea mea este dacă o instanță de fond inferioară este competentă să ia această măsură irevocabilă și să mă lipsească de orice cale de atac invocîndu-mi cazuri de la Curtea Europeană ca: Salabiaku v. Franța, Bosoni v. Franța etc. cu atît mai mult cât nu mi-au luat în discuție probele ce le-am arătat instanței în apararea mea. Mă poate îndruma cineva ce cale să urmez, am înțeles că există posibilitatea unei contestații în anulare dar nu știu motivele ce ar trebuii învocate și cui trebuie să o adresez. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: remezau , utilizator 19:17, 28 Octombrie 2012
Buna ziua, este destul de neclara situatia dosarului din cele relatate de dvs intruct daca au fost conexate se solutioneaza printr-o singura sentinta. In orice caz caile de atac extraordinare sunt contestatia in anulare si revizuirea. Se adreseaza instantei care a pronuntat hotararea care se ataca. Mai multe detalii aici:

[ link extern ]
Mulțumesc...dar tot nu îmi este clar...prima instanță de fond se poate pronunța definitiv și irevocabil fără ca eu să mai am nici un drept de recurs sau apel...de ce această îndârjire din partea lor ,este vorba de o amendă de 3500 de lei dată de Inspectoratul de Poliție pentru nepărasirea sediului la cererea acestora pentru care sa folosit excesiv forța , fiindu-mi respinsă sub motivul că nu am putut face dovada contradictorie însă instanța a reținut că agentul constatator e mai credibil ca mine neluând în discuție probele cerute de mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare forme de executare conelia anghel conelia anghel Anularea formelor de executare silita presupune si desfiintarea titlului executoriu - hotarare def. si irevoc. - (s-a solicitat prin contestarea executarii ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg termenul :a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare. pacurariu maria pacurariu maria Ce inseamna :a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.?pe care as vrea sa-i invoc in cererea de contestatie in ... (vezi toată discuția)
Revizuire - recurs instanta competenta asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-un proces legat de o hotarare care sa tina loc de act autentic . -Proces deschis la judecatoria orasului F ... (vezi toată discuția)